A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. március 28.

Az ENSZ emberi jogi bizottságának mindenről Izrael jut az eszébe

Nehéz volna bármilyen rangsort felállítani az ENSZ fenntartható fejlődés bizottsága és az emberi jogi tanácsa között. Az előbbinek az elnökét a Zimbabwe adja, ahol hatszámjegyű az infláció és nyolcvan százalék körüli a munkanélküliség, az utóbbi pedig amellett, hogy Iránban és Üzbegisztában például nem talált emberi jogsértést, eddig már nyolcat fel is tárt, de ebből furcsamód mind a nyolcat Izraelben. Most újra az emberi jogi bizottság rukkolt elő egy nagy dobással, szintén a kedvenc témájában: Richard Falk professzort hat évre megbízta Izrael palesztiniai cselekedeteinek vizsgálatával. Falk professzor azzal vívta ki a fejlődő országok emberi jogi szakértőinek figyelmét, hogy védelmébe vette egy kollégáját, aki helyeselte a 2001. szeptember 11-i new yorki terrortámadást. Valószínűleg megvan már a prekoncepicója is, hiszen nemmel tud válaszolni a saját költői kérdésére: "Vajon felelőtlen túlzás volna a palesztinokkal szembeni bánásmódot a nácik által kollektívan elkövetett bűnös atrocitásokkal összekapcsolni?"

A Dry Bones persze már 2006-ban megjósolta, hogy Izrael állandó téma lesz a tanács ülésein. Erről jutott eszembe, hogy McCain amerikai elnök-jelölt szerint a világ demokráciáinak jobban össze kéne tartaniuk.

Nincsenek megjegyzések: