A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. július 12.

Összegzés: vasút

Több mint egy hónap telt el azóta, hogy megtudtam, alkotmányosan és racionálisan megkérdőjelezhető okokból megszüntették az általam létrehozott és vezetett Magyar Vasúti Hivatalt. Úgy gondolom, hogy eltelt annyi idő a döntés meghozatala óta - mégha a személyes kálváriám még nem is ért véget -, hogy az ezzel töltött éveket röviden összegezzem. A mai Vasutas Napra egy ilyen cikkem jelent meg a Népszabadságban. Amikor kész volt a szöveg, nem volt cím-ötletem és nem szerettem volna sokat gondolkodni, de azt hiszem, a szerkesztő figyelemfelhívó címet adott az írásnak: Kiesik a zsebünkből a pénztárcánk.

A néhány vasúttal kapcsolatos bejegyzésem és régebbi cikkeim.

Frissítés: Az Állami Számvevőszék jelentése a magyar vasút átalakításáról (pdf) illetve az országgyűlési képviselőknek írt felhívás (pdf) és egy rövid összefoglaló a hvg.hu oldaláról.

Frissítés: Mihályi Péter vitatkozik a cikkemmel a Népszabadságban.

3 megjegyzés:

Kacsa! írta...

Kétszer is átolvastam, jó cikk. Elgondolkodtató.
Válaszút előtt a magyar vasút? Majd látszatintézkedésekkel megoldják...

Névtelen írta...

Kedves Antal Dániel,

olvastam cikkét a Népszabadságban, s mivel közben kitört a MÁV-sztrájk is, interjút szeretnék készíteni Önnek. Mivel volt munkahelye nem adja meg az elérhetőségét, ezuton is keresem.
Kérrem, jelentkezzen: pelle.janos@hungarnet.hu
Pelle János a hvg.hu munkatársa tel: 30 4892631, 302 6667

Névtelen írta...

Jó napot kívánok!
Azt szeretném kérdezni, hogy elérhetők-e még valahol online, vagy más csatornán a Magyar Vasúti hivatal piaci jelentése. (szakdolgozathoz lenne szükségem rájuk).
Válaszát köszönöm