A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2007. május 13.

Hídinfláció Magyaroszágon

Új közpénzügyi rekord született: a kőröshegyi völgyhíd építése 74 milliárd forintba kerül. A párkányi Duna-híd felújítása helyett egy új híd építését 2001-ben 7 milliárd forintra becsülték (514 méter). A Szent László-híd 2003-ban már 23 milliárd forintot kóstált (920 méter). A Dunaújvárosi-híd építése idén fejeződik be, és 54 milliárd lesz a számla (1654 forint), a kőröshegyi völgyhíd viszont már 74 milliárdba (1872 méter) fog kerülni. A hidak ára igen gyorsan emelkedik Magyarországon: méterenként 25 millió forintról négy év alatt 39,5 milió forintra ment fel az áruk.

A gyors tanulság: egyre hosszabb és szebb hidakat építünk egyre drágábban. Jól gondoljuk meg, hogy kivel, hova építetjük a következőt!

Még többet a jelenségről - Muraközy Balázs: Összér! és Tóta W. Árpád: Híd a semmi ágán (jó sok hozzászólóval).

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

OFF

Kedves Dániel!
Mivel nem találtam e-mail címedet sehol, így itt szeretnék tőled kérdezni...
A Blogámiával gondolkodunk egy gazdagabb szolgáltatásokkal bíró bloghost választásán. Felmerült a kérdés, hogyan tudod elérni "külsős" bloggerként a Blogteren való megjelenést. Hogyan működik a kiajánlás távolról?
Válaszodat előre is köszönöm.
Holajoda - blogámia blogger
blogamia[pont]szerkeszto[kukac]gmail[pont]com

ON

Antal Dániel írta...

Tóta W. Árpád: Híd a semmi ágán

Összeér