A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2006. december 31.

Az év legjobb zenéi 2006-ban

Azt hiszem, hogy ennyire egyértelműen még egyik évben sem sikerült meghatározni az év zenéjét.

A Fountains of Wayne idén megismert, igaz, korábbi lemezei voltak számomra az év abszolút kedvencei. A két legjobb lemez, és az első öt legtöbbet hallgatott dal ettől a fantasztikus new yorki power-pop zenekartól robbant be az életembe. Olyan finom és zene ez, mint a seattlei cukorba kandírozott mandulaszemek. Ritka, édes és feledhetetlen.

A legjobb lemez az Out-of-State Plates, ami a zenekar korábban kiadatlan dalainak duplalemezes válogatása. A legjobb szám az I Know You Well.

Az év legnagyobb élő zenei eseménye a Jon Spencer fellépése a new yorki Joe's Pub-ban október 9-ről 10-re virradó éjszaka, ahol a király az egyéként nem rossz, de nem is kiemelkedő Sadies vendégeiként vette át Heavy Trash nevű sideprojektjével a színpadot. Jon Spencer ezen az estén akusztikus gitáron játszott, és az ötvenes évek legkeményebb zenéig nyúlt vissza a nagyszerű kisérőzenekarnak bizonyult pszichedelikus countrysokal.Jon Spencer élő fellépéseiről szerintem nem lehet írni, bár sokan próbálkoztak már vele. A rock and rollnak nem volt ekkora előadója Elvis Presley óta.


Az idei évben nagyszerű zenék kerültek a lejátszómba, és nagyszerű koncertek is voltak a legjobbak mellett. Januárban ismertem meg az Iron & Wine együttest, akiknek minden lemezük nagyszerű, talán mégis az A The Creek Drank the Cradle, illetve a Passing Afternoon kislemezt lehetne kiemelni. A Calexicoval közös koncert és az In the Reins közös EP szintén feledhetetlen (hangulatát kiválóan adja vissza a bal oldali lemezborító), a History of Lovers pedig szinte bármelyik másik év száma lehetett volna. Szintén felemelően spirituális amerikai népzenét játszott a Woven Hand júliusban az A38 hajón.


A Heavy Trash egy élő felvétele.

Az év legjobb zenéi 2008-ban, 2007-ben, 2005-ben és 2004-ben.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez Youtobe movie egy nagy rakás szar. Vagyis nem maga a movie, hanem a zene.