A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. március 28.

McCain a demokráciák globális koalícióját javasolja

A republikánus elnökjelölt szívemből beszélt, amikor bejelentette javaslatát a Demokráciák Ligájáról. Noha az ENSZ eredetileg a népek önrendelkezési jogára és az emberi jogok egyetemességére szerződött, mára az emberi jogokat komolyan vevő és demokratikusan működő országok gyakran kisebbségbe kerülnek a világszervezetben, mert a diktatúrák sokkal jobban megszervezik a közös fellépésüket. Ennek nincsen jobb példája, mint az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának működése.

A korábbi republikánus elnökjelöltek emiatt általában az ENSZ elhagyását javasolták az amerikaiaknak, ami beláthatatlan következményekkel járna a nemzetközi kapcsolatokban. McCain egy olyan ügyet karolt fel, amit a világ demokratái sok helyen vártak: a nemzetközi ügyekben a demokratikus államok hangolják össze diplomáciájukat, alkuerejüket, és a meggyőzés erejével keressenek új tagokat.

Az Egyesült Államokban két idealista elnökjelöltnek van a legnagyobb esélye a győzelemre. Szerintem egy idealista EU-elnökkel sokat javíthatnának a világ menetén.

Korábban: bejegyzések az európai elnökválasztásról

Nincsenek megjegyzések: