A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2007. február 20.

Új közlekedési táblákkal ismerkedik Európba

Amíg Budapesten a traktort és taxit ábrázoló új tiltó táblák jelentik a beszédtémát, az elmúlt hónapokban Európa más városaiban megjelentek a feminin közlekedési táblák is. Feltűnt, hogy a közlekedési táblákon mindig egy férfialak mutatja meg, hogy mit szabad, és mit nem szabad? Tavaly decemberben a BBC adott hírt arról a nagyvilágnak, hogy Madrid Fenlabrada külvárosában szoknyás közlekedési táblák jelentek meg. Ezzel szinte egy időben jelent meg a Tűsarok két cikke, A bécsi példa, és a Bécs másképp látja, amiben megtudhattuk, hogy a közép-európa kulturális központjában ennél átfogóbb program keretében hasonló eredményekre jutottak. (Hozzám ez a Piroska blogon keresztül jutott el). Íme a bécsi városháza tematikus oldala: Wien sieht's anders. És mi a helyzet Budapesten? A civil feminista ellenzék javaslatai értelmesek, de sokkal kevésbé látványosak (Borbíró Fanni: Demszky és a nők). Én hiszek a meglepetések, a váratlan pillanatok erejében, lehet, hogy nagyobb momentumot kapna a budapesti esélyegyenlőség is, ha valakinek egy nőiesített táblára kéne reagálnia a kocsijából?
Szóljatok hozzá!

További közlekedési témájú bejegyzések

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Amíg a csajok hordhatnak nadrágot, a fiúk pedig csak skóciában viselhetnek szoknyát, addig az ilyen idióta táblák azt fogják jelezni, hogy áthaladás for women only

KoBold írta...

A Critical Mass mozgalom emblémáján kerékpárt emelő (nem is annyira férfi, mint stilizált ember formájú) figura először női változattal (Critical Miss), majd családi felállással, aztán hirtelen rengeteg további kombinációval, variációval és asszociációval egészült ki.
Néhány példa: http://www.kep.tar.hu/koboldi72

Antal Dániel írta...

A Critical Miss tényleg nagyon jó!