A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2007. szeptember 15.

Verseny: mozdony, étkezőkocsi, kormányvonat

A Magyar Vasúti Hivatal elnökeként ért az a megtiszteltetés, hogy az idei, VII. Közép-Európai Mozdony Grand Prix győztesének, a két gőzmozdonnyal induló PKP egyik csapatának adhattam át az első díjat. Nemes versengés volt, amit élveztek a vasutasok és a közönség is; talán nem soká az utasok is kipróbálhatják, amikor értük folyik a verseny.

A Vasúttörténeti Parkban, a világ egyik legnagyobb vasúttörténeti múzeumában egész hétvégén zajlik a VII. Közép-európai Mozdony Grand Prix, a III. Nemzetközi Étkezőkocsi Találkozó és I. Európai Királyi Vonatok Találkozója. Be lehet kukkantani Masaryk hálókocsijába, fel lehet szállni Titó különvonatára, össze lehet mérni a szlovák, román, szerb és magyar intercity étkezőkocsik konyhájának kínálatát, és ki lehet próbálni a gőzmozdonyokat. Nagyszerű program családosoknak és magányosoknak egyaránt.

Nincsenek megjegyzések: