A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2007. szeptember 19.

Egy éve liberalizálták a DJ-piacot

Egy éve liberalizálta a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a lemezlovas-tevékenységet. 2006. októberéig ugyanis csak szakképzett lemezlovasok szórakoztathattak bennünket, a kontároktól állami bizottsági és hatósági közegek sora védett. A tavalyi esztendőig a táncoslábú magyar publikumot egy olyan bizottság védte az olyan lemezlovastól, aki képtelen volt elméleti vizsgán bizonyítani, hogy a zenei, technikai és nyelvi ismeretei megfelelőek, jártas a fontosabb irányzatok, az aktuális slágereket, és az előadók nevének helyes kiejtésében, továbbá a számok címének helyes fordításában. Ezt követően a hivatal értékelte a vizsgázórátermettségét, tehetségét, felkészültségét és gyakorlatát, zenei érzékét, stílusát, ötletességég és humorát. 2007-ben azonban már a vizsgával nem rendelkező lemezlovasok is szolgáltathatnak szórakoztató műsorokat. Ugyan ennek a liberalizációs lépésnek kisebb volt a visszhangja, mint annak, ami megengedi, hogy a benzinkútnál is vehessünk lázcsillapítót, nem lényegtelen ebben az esetben sem megkérdezni: ki járt rosszul? És jól? Kép: DJ Rolin (akinek soha nem volt OSZK-vizsgája).

4 megjegyzés:

K.D. írta...

A dj vizsga mellett a zenészvizsgát is eltörölték egy éve. Viszont most megrázta magát a cigányzenész szakma, vizsgát követel, ha kell Strasbourgig is elmennek a kötelező vizsgájukért, amit egymásnak osztogatnak.

Antal Dániel írta...

A helyükben alapítanék egy szakmai szervezetet, bevezetnék minőségbiztosítást, vizsgát, és megpróbálnék minél több foglalkoztatót meggyőzni, hogy ennek haszna van, és érdemes minőségi tanusítvánnyal rendelkező cigányzenészt alkalmaznia, mert attól több lesz a vendég. De ez az út nem Strasbourgba vezet.

K.D. írta...

Ezt kéne tenniük, de ennyi eszük nyilvánvalóan nincs. Írtam erről egy bejegyzést, de még fektetem egy napig, hogy ülepedjen.
Cikk a fenyegetőzésükről. Amiben ismét ízléstelenül kijátszák a cigányzenészek az etnikai kártyát.

Antal Dániel írta...

Azt hiszem, ebből egy regényt kellene írnia Naipaulnak. Elsőre vicces, de ha belegondolsz, ez nagyon, nagyon, nagyon szomorú. Itt egy poszt, köszönöm a linket!