A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2007. szeptember 5.

Pápai üzenet Nagyszebenbe

Nagyszebenben, Európa idei kulturális fővárosában tartják a III. Európai Ökumenikus Naggyűlést. A találkozó politikai szempontból sem lényegtelen, ha belegondolunk, hogy mennyi európai vér folyt a keresztény felekezetek közötti vallásháború miatt, de az európai identitás és alkotmányosság körüli viták (világosan: keresztény-e Európa) szempontjából is. XVI. Benedek pápa a találkozón nem vesz személyesen részt, de küldött üzenetet.
Az a feladatunk, hogy felragyogtassuk korunk embere előtt Krisztus világosságát: nem a saját világosságunkat, hanem Krisztusét. Istentől ezért kérjük az egységet és a békét az európaiak számára, és álljunk készen, hogy hozzájáruljunk az európai társadalom valódi haladásához, mind keleten, mind nyugaton.
A kiemelés tőlem származik, a szöveg pedig a Vatikáni Figyelőről, ami szerintem abszolút mérvadó forrás katolikus ügyekben, nem csak katolikusoknak.

Nincsenek megjegyzések: