A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2007. szeptember 18.

Terror elleni háború a földön túl is

Sokan tudják, hogy az Egyesült Államok néhány iszlám ország mellett a világ legvallásosabb országa, illetve, hogy hasonlóan néhány iszlám országhoz, az USÁ-ban is igen magas a fundamentalista, a szent szövegeket szó szerint értelmező hívők aránya. Az amerikai nép többsége hisz a természetfeletti erőkben és általában Istenben. Az amerikai belpolitikában ezért a földöntúliak, természetfeletti erők invokálása nem ritka.

Csak az előbbi előre bocsátásával nem meglepő, hogy egy nebraskai törvényhozó terrorcselekményekért pereli a Mindenhatót - akinek, ismert mindenható ereje okán - számtalan katasztrófát lett volna lehetősége megelőzni. Ernie Chambers szenátor szerint különösen ilyennek azok az ártatlan civilek tömeges halálát okozó cselekmények, mint a népirtások, járványok, hurrikánok és éhínségek. Link: FP Blog, a keresetlevél (pdf). Sokak szemében viszont blaszfémiának tűnhet, hogy a szenátor a Mindenhatót arra akarja rávenni, hogy (képviselője útján) védekezzen. Ernie Chambers a vallási közösségek politikai befolyása ellen küzdő baloldali szervezetekhez áll közel, így akciójának vélhetően belpolitikai, és nem kül- és transzcendetális politikai okai vannak.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gondolom, majd hivatalból kijelölnek neki egy ügyvédet. De arra azért kíváncsi lennék, hogyan fog válaszolni az ügyész kérdéseire. Mert azt azért nem hinném, hogy elmegy a tárgyalásra. Ha egyáltalán lesz.

Antal Dániel írta...

Úgy gondolnám, hogy van neki földi képviselője elég, ők fogják ellepni a termet, ha lesz kitűzve efféle tárgyalás.