A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. szeptember 18.

Kertészkedés a város nyilvános terein

Az index.hu szeptember 13-án számolt be arról, hogy Budapestre is elérkezett a gerilla kertészkedés egy fajtája. A magyar csapatok egy-egy 12,5 négyzetméteres parkolóhelyet parkosítanak, egyelőre rendőrségi engedéllyel és csak egy napra.
A 2005-ben San Franciscóból, a REBAR művészeti csoport ötletéből induló projekt első évében még csak két-három parkolót foglaltak le, majd először Amerikában vált a városi folklór részévé, idén pedig már a Velencei Biennáléra is elvitték a zöldaktivista művészeti projektet, és az idei World Parking Dayre 50 ország 200 parkolóhelyét foglalják el szeptember 19-én. Valamiért a magyarok egy héttel megelőzték a világot, de nem tudtuk kideríteni, miért. Az egész PARKolást egy hónap alatt szervezték meg, az interneten közzétett felhívásukra hat csapat jelentkezett. A feladatuk annyi volt, hogy kinéztek egy szimpatikus parkolóhelyet, majd a rendőrségen bejelentették, hogy mire készülnek.

Az index fotósorozata

A nagyítóra klikkelve látható az egész sorozat.

A londoni kertész-gerillák viszont alapvetően leromlott állapotú közterületeket hoznak rendbe, bár néha magánterekre is betörnek, és növényi kultúrákat hoznak létre ott, ahol a rozsda, a szemét és a spontán gyomosodás az úr.


Guerilla Gardening @ Elephant & Castle, London, UK.

Nincsenek megjegyzések: