A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. szeptember 26.

Akarja-e cenzúrázni az Európai Parlament a blogoszférát?

A nyáron a magyar blogokon is téma volt az Európai Parlament szabályozási javaslata az európai blogoszférára - jelentsen ez bármit is, az én blogom például technikai értelemben amerikai, a Google gépein fut, a bloggert ők adják ki. A javaslat az információk "megbízhatóságát" szerette volna garantálni a kedves olvasónak.

Nos, a héten annak örülhettünk, hogy az Európai Parlament elvetette az európai szocialisták berkeiből érkező javaslatot. Némiképpen árnyalja az EP hozzáállását és az örömünket, hogy egyúttal egy belső szabályzatra hivatkozva mindjárt megtiltották az EP egyik brit dolgozójának, hogy folytassa egyébként euroszkeptikus blogját. Bár szerintem egészen más kipisilni a az épületből mint lepisilnia azt, eddig az England Expects szerzőjét minősítette az, hogy azon intézménnyel szemben írogatott a neten, ahol dolgozik, az ellenlépés se nem elegáns, se nem bölcs.

Nincsenek megjegyzések: