A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. szeptember 29.

Kik vezetnek blogot és miért?

A kérdést gyakran feltesszük magunknak és egymásnak, de különösen érdekes a Technorati erre vonatkozó felmérése, hiszen ez a szolgálató az összes kontinensen értékeli, archiválja, rendszerezi a blogokat. Megjelent a Technorati State of the Blogosphere 2008 jelentése.

Néhány, számomra érdekes adat kiemelve: az amerikai blogok szerzőinek 43 százaléka nő, Európában és Ázsiában ez az arány csak 27%.A 35 fölötti blogolók többségben vannak Amerikában és Európában, de csak körülbelül egynegyedét adják az ázsiaiaknak. A legkevesebbet az európaiak költenek a blogjukra, a legtöbbet az amerikaiak.

Az döntő többségének teljesen személyes motivációja a blogírásban világszerte, 79% azért ír, hogy elmondja, ami az eszébe jut (felső ábra) és ettől 75% önmagában személyes megelégedettséget vár (alsó ábra). A blogokat írók 73% meg szeretné személyes tapasztalatait osztani másokkal, és 62% szeretne hasonló gondolkodású emberekkel kapcsolatba kerülni ezen az úton. A siker második két mércéje ezzel összhangban a blogon hagyott kommentárok száma (58%) illetve az egyedi látogatót száma (53%). A tipikus blogoló négy sikermécét tart számon, és egyelőre kisebbségben vannak azok, akik mondjuk a Technorati Authority vagy a Blogger Followers száma alapján mérnék a sikert. Nagyon sok blog szerzője helyez el hirdetéseket a blogján, és 16% számára fontos is, hogy ebből legyen bevétele.

Nincsenek megjegyzések: