A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. március 28.

Magyarország az eheti Economistban

Magyarország szerepel kedvenc lapomban. Az Index címoldalán már olvasható egy magyar nyelvű összefoglaló a cikkből, és olvasható online a teljes cikk is: Hungary's economy: A Magyar mess. Sőt, az Economist számtalan nagyszerű online újítást indított el, azon túl, hogy a Facebookon is lehet olvasni, elérhetőek az 1843 és 2003 közötti régi számok, ingyenes regisztráció után minden cikkről lehet vitatkozni. Az eddigi magyar hozzászólók egytől egyig meglepően önkritikusak, és arról beszélnek, hogy mi, magyar emberek vagyunk a hibásak. Szóval, senki nem próbálja a féltudású elitre kenni a dolgot. Az Economist szerint a magyar politika rövid távú taktikázásból áll, és senki nem foglalkozik a hosszú távú, gazdaságszerkezeti problémákkal.

7 megjegyzés:

Mikes Ká írta...

Sósabbak itt a könnyek
S a fájdalmak is mások.
Ezerszer Messiások

a magyar messy-ások

ások

Névtelen írta...

Amikor elolvastam a cikket csak elkenődtem, brutálisan objektív. Aztán elolvastam mikes ká kommentjét. Feltette az i-re a pontot. Sajnos.

Névtelen írta...

Szerintem csak önsajnáltatásról van szó. Dolgozni, tervezni kell, pozitív önképet mutatni és nem tüntetni és népszavazni. Az önsajnáltatás nem jó reklám.

Névtelen írta...

Egészen pontosan ki önsajnáltatja magát, úgy konkrétan, ki a cikkben? Azzel egyetértek, h + képet kellene mutatni magunkról...hajrá!

Antal Dániel írta...

Nem lehet abbahagyni

Névtelen írta...

Tipikusan az a cikk, ami nem lát túl a számokon. Az irója átfutotta a főbb hireket meg a főbb mutatókat és megmondta a frankót. Ezt a cikket bármelyik kezdő közgazdász megirhatta volna egy fél nap alatt, ha van netelérése. A hozzászolásoktól se különösebben ájuldoztam. Nem kellett sokat várni a nemzethalálban szenvedőkre.

Antal Dániel írta...

Kedves Névtelen, hát persze, minden kezdő közgazdász azt hiszi, hogy ő is meg tudná írni az Economist cikkeit, olyan logikusok, csak valahogy senki nem írja meg őket itthon. Szerintem mi van valójában a számokon túl?