A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. március 9.

Koszovói útinapló

Két romániai magyar fiatal blogol második hónapja Koszovóból. "Koszovón látszik gyakorlatilag, hogy most épül, úgy értem a szó szoros értelmében, tehát egy csomó befejezetlen, illetve most épülő házat, meg tömbházat láttunk. A határ után megálltunk albán zászlókat fotózni, ami az amerikaiakkal együtt általában ki van tűzve a házak homlokzatára, de aztán rájöttünk, hogy semmi értelme, mert mindenhol fellelhetők" - írja Timi a rádiótudósításában. Koszovóban több mint húsz éve nem lehet jogosítványt (hajtásit) szerezni, és ehhez képest egész jól elközlekednek, és a muzulmán hagyományok dacára a jugoszláv rendszer a nőket emancipálta. Nagyszerű blog! Kép: Harisnyareklám Kosovska Mitrovicában.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megnéztem, tényleg nagyon érdekes lehet látni emberközelből, milyen az élet Koszovóban, átérezni az emberek, szerbek és albánok mindennapi örömeit és bánatait.

Névtelen írta...

Ebben a koszovói útleírásban az a lényeg ("a vicc") hogy a két fiatal erdélyi szemmel láttat-még, ha ezt nem is mondják ki tételesen...

Csaba, Marosvásárhelyről

Antal Dániel írta...

Igen, Csaba, és ami számomra sokat jelent, hogy Magyarországról tudtommal senki nem ment ki hosszabban megnézni, hogy mi zajlik ott - jó volna, ha nálunk is többen olvasnák a tudósításaikat, Koszovóról és az erdélyi szemről is többet tudnánk végre.

Névtelen írta...

Megjegyzem, hogy a Magyar Allam 20-30 fot kuldott ki Koszovoba kulonfele feladatok ellatasara, ergo azert van aki odafigyel (evek ota). Igaz nem publikaljak az Inerneten.

Csaba Holman írta...

megjegyzem, hogy a magyar katonabol tobb szaz van per pillanat is kosovo metohijaban.

Névtelen írta...

Koszovoban evek ota lehet jogositvanyt szerezni. Ennek tagadasa azok szokasa, akik nem fogadjak el az alban vezetesu allam(terulet stb.) uj szabalyait. Barmikor lehet tanfolyamra menni es vizsgazni.