A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. január 2.

2007 leglátogatottabb bejegyzései

Néhány összegzés a blogomról, ami körülbelül a 2007. elején nyerte el mostani formáját. Tavaly ezeket olvastátok a legtöbben:

1) Magyarország ma: mit mutatnak a statisztikák? (1576)
2) Vallási meggyőződés alapján listázni (1120)
3) Új közlekedési táblákkal ismerkedik Európa (966)
4) Hídinfláció Magyarországon (610)
5) Kegyeletsértés, hullagyalázás, szoborlopás (508)
5) A világ jövedelem-megoszlása egy szempillantás alatt (420)
6) Megtörtént-e a rendszerváltás? (386)
7) Egy öregedő társadalom versenyképessége (354)
8) Indie összefoglaló (276)
9) Gazdasági növekedés Európában (260)
10) A legrosszabbul működő államok (259)

Ha egyszer egy poszt sokaknak tetszett, általában népszerű is maradt, mert kikerült a tíz legnépszerűbb bejegyzésbe, ami további találatokat adott mellé. Így folyamatosan az egyik legolvasottabb bejegyzés a 2006-ra vonatkozó első statisztikai összegzésekről szóló bejegyzés maradt. Ezentúl az elmúlt hónapok legolvasottabb cikkei lesznek csak kint, hogy még aktuális vitákba lehessen bekapcsolódni.

A leggyakoribb keresőszavak a közlekedési táblák (ékezet nélkül is), ezt az indie, a legjobb zenék, majd a nevem különböző változatai és a postagalambok követik. Azt hiszem, hogy indie-legjobb zenék témában van mit olvasni az oldalamon, és ez nem fog megváltozni az újévben sem. Aki a hivatalos dolgaimról akar olvasni, gyakorlatilag semmit nem fog találni jövőre sem a blogomon csak a hivatalom honlapján. Mivel a közlekedési táblák-postagalambok témáról csak egy-egy, a keresőszót csak elég marginálisan érintő szócikk található a feminista közlekedési táblák és egy állatvédő szervet Barzin zenéjére készült postagalambos klippje kapcsán, vélhetőleg volt jópár csalódott olvasó is. Ami meglepő, hogy ebben a témában nyilván azért klikkeltek sokan a keresőkben a blogomra, mert nem találtak mást. Mindkét ügy felkeltette az érdeklődésemet annyira, hogy 2008-ban a két kulcsszó egy-egy új bejegyzést kapjon, de nem hiszem, hogy az érdeklődésem fókuszába fognak kerülni. A nevem különböző kombinációi körülbelül ugyanennyi keresés alapján vezettek el a blogra - bár vannak névrokonaim, azt hiszem, hogy ezek döntő része sikeres találat volt. Remélem, hogy a rendszerváltás (számukra a köztársaság cimke javasolható) és a versenyképesség ügyében keresők is találtak valamit, vagy el tudtak indulni erről az oldalról, mint ahogy a kartogramok, illetve az elöregedő társadalom jellemzői után keresgélők is. Az alapjogok is gyakori kulcsszó volt, erről van egy magyar és egy angol linkgyűjteményem, egy cikk-gyűjteményem de én nem sokat írtam az ügyben. Ami ezt a témát előtérbe hozta, hogy a Heti Válasz és a szcientológusok ügyéről írtam egy olyan posztot, ami mindkét fél listázási gyakorlata miatt mostanáig naponta keresett bejegyzés, az az érzésem, hogy mindkét fél felírt magának!

Persze még több száz, furcsa és nem furcsa dolgot írtak be a keresőbe azok, akik itt kötöttek ki, mivel a keresők adták a látogatások 35 százalékát, ráadásul ez az arány a kereshető tartalmak számának gyarapodásával folyamatosan nőtt az év folyamán. A tavalyi évben 16605 látogatás alkalmával 30122 oldalt töltöttetek le. Mivel az általam használt blogger blogmotor a Google egyik alkalmazása, meglehetősen sok statisztikát vezet a blog használatáról - jobb ha tudjátok. Nem érdemes ettől félni, más oldalakon is ennyi nyomot hagytok, legfeljebb a honlap fenntartói nem árulják el. Szerintem nem árulok el személyes titkokat, ha elárulom, hogy a látogatók 73,7 % magyar nyelvű böngészőt, 19,95 % amerikai angol nyelvű böngészőt használt. Az olvasók 87,06 %-a Magyarországról, 1,88 %-a Romániából, 1,82 %-a az Egyesült Államokból, 1,05 %-a Németországból nézte meg ezt a blogot, száz feletti látogató érkezett Nagy-Britanniából és Szlovákiából is. A látogatók 56,87 %-a Budapestről érkezett, ezt tizenhét magyar település, majd Pozsony követte. Két tucatnál több látogatás érkezett külföldi városok közül Londonból, Brnóból, Bukarestből, Reykjavíkból, Brüsszelből, Amszterdamból, Bécsből, Strasbourgból, Los Angelesből, Marosvásárhelyről és Kolozsvárról, és ennél kevesebb a fenti helyen látható többi városból. A legtöbb olyan helyen, ahonnan több mint két tucat látogatást kapott az oldalam, nincsen tudomásom személyes ismerősről, vagyis fogalmam sincs, hogy kik vagytok, de ha tetszik a blog, gyertek vissza, kommentáljátok, vitatkozzatok!

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ebben benne van az RSS is?

Antal Dániel írta...

Szia! Benne van az RSS olvasón keresztüli látogatás is, de fogalmam sincs, hogyan számolja. Biztos, hogy egy látogatásnak, de nem tudom, hány oldalletöltésnek számolja az RSS olvasókat. Szerintem pár tucat olyan olvasója lehet ennek a blognak, aki RSS olvasót használ - általában nekem nem tűnik olyan népszerűnek az RSS mint amekkora a felhajtás körülötte, bár én nagyon szeretem. De ez egy magánblog, szóval a látogatottságot nem nagyon fogom elemezni; az persze nagyon izgalmas, hogy az internet tényleg globális és mennyi helyen botlanak bele az emberek.

Névtelen írta...

Nyár óta olvasom kizárólag RSS segitsegevel a blogodat Reykjavíkból. [Az oldalra közvetlenul csak akkor látogatok, ami hozzá is akarok szólni [ilyenre eddig két példa volt]]

Nem tudom, h nyár közepe óta hány bejegyzés született, viszont tudván, h RSSen mindet olvastam, kétséges, hogy normálisan könyvel a google, ha 25 körüli szám jött ki a végére.

Antal Dániel írta...

Hello Lodovik,

Egyrészt örvendek, el sem tudtam képzelni, hogy ki olvashat Reykjavíkban, megtisztelő a figyelmed. Nyár óta 60-70 bejegyzés volt. Olvastam ezt-azt a látogatottsági statisztikák problémáiról, szerencsére nekem magánbloggerként nem kell ezen idegesítenem magam. A Google AdSense-nek is azért raktam ki egy minihirdetését valahova nagyon alulra, mert kíváncsi vagyok, hogy a Google mit csinál velünk (szerintem meglepően jól szabja a blog témájához a hirdetéseit). Ugyanilyen kíváncsiságból nézegettem az Analytics adatokat. Nem nagyon szeretnék az olvasóim után nyomozni, úgyhogy mélyebben nem elemeztem az adatokat - egyébként szerencsére erre nem is alkalmas az Analytics, meg nem is értek hozzá. Szerintem kicsit olyan a netes látogatottsági adatok elemzése, mint a tévés: hiába rögzíti a kísérletbe bevont személyek készüléke, hogy be van kapcsolva valamelyik csatorna, azt a gép nem tudja, hogy nem a gyerek furulyázik-e a tévének, miközben a hirdetők felé megy a számla. A földrajzi elhelyezkedési adatok csak akkor mondanak valamit, amikor időnként kapok olvasói levelet, hogy innen-onnan olvasunk, de persze ezeket meg úgysem fogom megosztani. Persze ha izgat az Analytics, elküldhetem neked mailben, hogy mit látogatottságot könyvelt Reykjavíkból, nem hiszem, hogy rajtad kívül más is nézegetne Izlandról.

Más: neked nincsen blogod?

Megint más: Az Amber Smith zenekarnak volt egy nagyszerű Izlan d című kislemeze 2001-ben.

Névtelen írta...

A google analytics térképén az adott országra kattintva részletesebb adatokat mutat - Reykjavíkban az elövárosokat külön számolja, így ha egyetlen narancssárga kört látsz Izlandon, akkor az valószínüleg én leszek.

A saját látogatásaim adatai érdekelnének, ugyanis én is az analyticszel mérem a forgalmát a blogomnak [ http://izland.blog.hu ], de a müködését nem tudom ellenörizni, hiszen csak a saját szokásaimban lehetek biztos, viszont bloggerként aránytalanul sokat látogatom, így az eredménmy is torz. Mail cimem: t.lodovik(at)gmail

Elöre is köszönöm.

Ambersmith Izland c. dala fent van a honlapon - le is szedtem, de nem igazán az én világom.

Ha érdekelnének izlandi zenék: http://icelandicmusic.blogspot.com/