A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. január 3.

Líbia az ENSZ Biztonsági Tanácsának elnöke

Csak a rend kedvéért: Líbia vette át az ENSZ BT elnöki tisztét Olaszországtól. A Tanács választott, nem állandó tagjai jelenleg Líbián kívüli Vietnam, Burkina Faso, Costa Rica és Horvátország. A régiónkat legjobban érintő aktuális kérdés Koszovó státusza. Líbia újabban törekszik a nyugati világgal rendezni a kapcsolatait - ezért sem vétózta meg az Egyesült Államok Líbia eddigi legnagyobb diplomáciai sikerét harmadszor - és remélhetőleg jobban teljesít majd, mint Zimbabwe a fenntartható fejlődés bizottsága élén. Persze, a Biztonsági Tanács komolyabb ENSZ intézmény, mint a közröhejbe fulladt Emberi Jogi Bizottság.
Link: Al-Dzsazira, CNN.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia. Házi dolgozatot írnék. A téma: Az Európai Unió és egy nem európai ország politikai, gazdasági, kereskedelmi kapcsolatának bemutatása. Nos, Líbiára gondoltam. Tudnál segíteni, honnan lehetne magyar nyelvű anyagot gyűjtenem?
Előre is köszi, Ildi (Időm persze nincs sok, mert január 18-án a kész 10-15 oldalas anyagot le kell adnom. Címem: drim@t-online.hu Köszönöm.)