A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2007. február 24.

Hogyan érzik magukat a földlakók?

Adrian G. White, a University of Leicester tudósa azt kutatja, hogy az emberek mitől és hol boldogak a világban. Egyes pszichológusok az emberek szubjektív jóérzését kutatják, White pedig megpróbálja ezt úgy feltérképezni, hogy összefüggésbe hozza azokkal a kérdésekkel, ami az emberek hangulatát legjobban meghatározza: lakás, egészség, munkahelyi kapcsolatok, egzisztenciális biztonság. A kutatásra az FP Blogon találtam rá.

Érdemes ezen a térképen kikeresni a helyünket a világban, vagy összevetni a térképet a világ jövedelem-megoszlásával, esetleg azzal, hogy hova szeretnének költözni az emberek. Nem minden arany, ami fénylik? Mongólia különösen felkeltette az érdeklődésemet.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mongólia tényleg király. De volt nemrég egy film, asszem a Duna tévén, "A pityergő teve története" címmmel. Abból az jött le, hogy tényleg jól érzik magukat a bőrükben a nomádok (akiknek van tévéjük is :) de pl a kényelmi igényszintjük jóval kisebb a miénknél. Ellenben van még közösségérzés bennük, na és sok helyük...