A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2007. február 24.

Kiket fogadjunk be Magyarországra?

Ha tavaly egy pillanatra fel is lélegezhettünk népesség-fogyás ügyben, még nem lehetünk benne biztosak, hogy nyugdíjas korunkban is lesz, aki elvégezze a munkát a Kárpát-medencében. A héten, ha nem is a legszebb formában, de végre bekerült a nyilvánosság terébe a nagy kérdés: hogyan, honnan és kiket fogadjunk be Magyarországra?

A fenti Worldmapper térkép azt mutatja, hogy a világnak melyik részére milyen arányban érkeznek bevándorlók. Magyarország helyén nagyjából egy lyuk van, de hogy a Nyugathoz vagy a Kelethez tartozunk, azt hiszem, történelmi távlatban nem vitás. Egy másik hasonló kartogrammon azt is meg lehet nézni, hogy honnan mennek el emberek a jobb élet reményében.

Az Index szórakoztató szavazása szerint Ázsiából nem szívesen látnánk új bevándorlókat, legfeljebb japánból. Ahogy Para-Kovács Imre szellemesen megírta, ez egy Ázsiából bevándorolt nép esetében különösen ironikus.

Nincsenek megjegyzések: