A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. május 23.

Vendégszereplés vége a Konzervatóriumon

A rövid, megtisztelő vendészereplésem a Konzervatóriumon olyan váratlanul ért véget, amilyen váratlanul jött. A vendégszerző listáról és az ajánlott blogok listájáról lekerültem evvel a magyarázattal:
Kedves Dániel,
a legutóbbi kommentek alapján, illetőleg leginkább a tegnapi NeoKonf-on lefolytatott nézetcsere alkalmával világossá vált számunkra, hogy bár számos olyan kérdésben egyetértünk, melyek miatt vendégszerzőségedre igényt tartottunk, kardinális, mondhatni perdöntő kérdésekben viszont nem. Ezeket nem ecsetelem, tegnap nyilvánvalóvá tettem számodra.
A jelen nem lévők számára: egy nappal korábban egy magánrendezvényen, ahova valaki meghívott, majdnem kifejtettem azt a véleményemet, miszerint egy köztársaságban nem lehet a civil szférát, a közigazgatást és a pártokat egymással szembeállítani, így annak sincsen értelme, ha valaki azon kesereg, hogy egy közügyet, pl. az antifasizmust civil szervezeteken kívül politikai pártok, ne adj' isten, a közigazgatás vagy a bíróságok is képviselnek. Na persze mit is mondhatnék, ha egyszer felesküdtem a pártsemlegességre és a köztársaság alkotmányára. De a levél szerzőjével nem beszélgettem.
Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy számos kérdésben egyetértünk, így a későbbi együttműködésünk elől nem vagyok olyan értelemben elzárkózva, hogyha úgy érzed, gazdasági témákban megnyilvánulhatsz, írhatsz, és beküldheted számunkra. Ezeket, ha továbbra is illeszkedik profilunkba, lehozzuk.
A megjelent cikkedet köszönjük, nagyon színvonalas írás volt, komoly vitát generálva, melyért hálásak vagyunk.
Azonban a továbbiakban a kardinális kérdés miatti egyet nem értés arra sarkall minket, hogy a bloghoz megszüntessük az adminisztratív hozzáférésedet. Megértésedet reméljük, ahogy azt is, hogy semminemű rossz érzés nincsen benned emiatt.
Én biztos, hogy fordított sorrendben jártam volna el, de a rend kedvéért: nem kértem adminisztratív hozzáférést a bloghoz, kínálták, majd elvették.
Ahogy mi is Téged, reméljük Te is olvasol minket továbbra is. Kommentjeid és írásaid alapján reméljük, hogy sok hasznos vitát fogsz még generálni akár nálunk, akár szerzőink, akár saját blogodon, akár más felületeken.

Minden jót kívánok,
üdvözlettel:
(név)
Konzervatórium
A levél alapján azt hittem, hogy az tette be a kaput, hogy szerintem Szent István beengedte volna az iszlám hitűeket Európába, a Konzervatóriumhoz kötődő több ember viszont inkább kifelé mutatna utat nekik. Aztán még további személyeskedő leveleket kaptam, amelyek szerint akkor bánták meg, hogy közösséget vállaltak velem, amikor azon a bizonyos rendezvényen azt találtam mondani, hogy jobb, ha Magyarország miniszterelnöke antifasiszta, mintha fasiszta tüntetéseken vesz részt.

A közzétett levél nem magánlevél: kizárólag arról szól, hogy miért szakítanak meg velem egy nyilvános együttműködést olyan emberek, akikkel egy nappal korábban találkoztam életemben először egy olyan rendezvényen, ahol egyébként nem beszélgettek velem (ráadásul a levél címzettje is én vagyok). Evvel együtt az elküldő szívesen utólag szívesen bebújna a levéltitok mögé. Én remélem, hogy az egész félreértés volt - mindenki vonjon le belőle tanulságot, ha akar.

Ez a post azoknak szól, akiknek a Konzervatóriumot ajánlottam erről a blogról. A Konzervatórium tagjai ne kommenteljenek - ha a félreértést meg akarják beszélni, akkor azt inkább valamelyik este személyesen tegyék meg.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

És ezt így hogy?

refuse/resist!

Névtelen írta...

Ez tényleg nem volt túl hosszú vendégszereplés Dani:), de gondolom annyira nem bánt. Mindenesetre érdekes a sztoriban a magánrendezvény vonal, hmm-hmmm, ne szólj szám - s akkor maradhatsz a konzerv-dobozban. Bruhaha.

Antal Dániel írta...

Nem igaz, hogy nem bánt - a Konzervatórium ars poeticája szimpatikus, a fenti eljárás pedig bántó. Én még remélem, hogy kiderül, félreértés volt az egész.

Névtelen írta...

Szerintem nem félreértés, magam párszor hozzászóltama témához, de tapasztalva a teljes egysíkúságot(Nem vitatva, hogy sok mindenben nem vagyok olyan tájékozott, mint a blog írói) inkább olvasom és nem kommentelek.

Aron írta...

Hát, akárhogy nézem, nekem privátnak tűnik a levél. Szvsz ha ezt a kirúgós levelet bántónak érezted, privátban kellett volna őket visszabántani.
Vagy a levél közlése nélkül írhattál volna nekik egy nyílt levelet.
És akkor asszem egy normális hangulatú vita alakulhatott volna ki.

Antal Dániel írta...

Hello refuse/resist, pedig nem az, hiába látszik annak - nincsen benne semmilyen privát ügy. Aki írta, soha nem beszélt velem személyesen, és egy teljesen nyilvános ügyben írt: a Konzervatórium, egy nyilvános csoportos blog ezzel az ürüggyel vett le a szerzők listájáról és a blogajánlóról. A "Kedves Dánielt" levehettem volna (de minek) úgy ahogy az aláíró nevet és a többit ugyanígy bemásolhattam volna macskakörmök közé, ahogy tettem. Ez a levél úgy tesz, mintha egy vita végére tenne pontot, de ez a vita nem történt meg. Szóval, szerintem ebben a levélben a látszat ellenére semmi személyes nincs, és nem érzem úgy, hogy nekem titkolnom kéne, hogy miért raktak ki a Konzervatóriumról. (Egyébként erre a megfejtés tulajdonképpen nem is kerül ki a levélből, ha találgatnom kéne, azt meg nem nyilvánosság előtt tenném).

Király Rák írta...

A linkelt cikk (polmavo) miatt az lehet bárki érzése, hogy a levelet én írtam. Csak szeretném jelezni, hogy nem én írtam. Üdv.

Névtelen írta...

A Konzervatóriummal egyszer én is jól összerúgtam a port.
Ehhez elég volt egy-két bejegyzésüket kommentálnom. Azóta kerülöm őket.

Névtelen írta...

Kedves Bakura,

az elválás emberként és magyarként nekünk is nagyon fáj.