A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. május 8.

Ismét megtalálták a miniszterelnök ellopott szobrát

Az egyik leglátogatottabb tavalyi bejegyzés újra aktuális annak kapcsán, hogy ismét megtalálták Antall József másodszor is ellopott (és még korábban vörös festékkel megrongált) bronzszobrát. Az bronzszobrot két kisgyerek találta meg kedd délután a zuglói Rákos-patakban. Mivel erről tavaly már mindent elmondtam, és úgy érzem, hogy az újabb események csak igazolták a véleményemet, álljon itt Hadrian VII bejegyzése a Konzervatóriumról véleménynek:

"Az erkölcsi (kegyeletsértés), a szociális és a jogi, rendészeti, törvénykezési (ld. Uj Péter Színesfém c. írását ill Antal Dániel fentebb idézett bejegyzését) problémák, mint a jelenkori válság tünetei, ironikus módon pont annak az embernek az emlékműveit sújtják egyesült erővel, akinek politikai öröksége pont ezekre a problémákra kínálhatna megoldást: Demokratikus intézményrendszer kialakítása, jogállamiság komolyan vétele, népszerűtlen intézkedések bevállalása, feddhetetlen államférfiúi magatartás, határozott piacpártiság, olcsó szociális populizmus mellőzése, konstruktív parlamenti együttműködés, kompromisszumkészség, saját oldal szélsőségeseivel való leszámolás, hatékony és eredményes külpolitika".

Tanulságosak a tavalyi kommentek itt, és az újak ott.

Nincsenek megjegyzések: