A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. május 17.

A Google beszkenneli a világ összes könyvét

A Google bejelentette, hogy beszkenneli a világ összes könyvét, és végre birtokában van egy olyan technikai megoldásnak, ami nem károsítja a köteteket. Az utóbbi hír különösen örvendetes, hiszen sok magángyűjtőt ez tartott vissza a digitalizálástól. A monumentális projektről mégis az Onionnak az a korábbi álhíre jutott eszembe, miszerint a Google elpusztít minden információt, amit nem tud kereshetővé tenni. Néhány érdekesség a gyűjteményből, csak hogy szakmám magyarul ma sem teljesen hozzáférhető klasszikusait idézzem:
(Hayek könyve magyarul is megjent a Tankönyvkiadónál 1989-ben). Linkek: Google Book Search; A világ összes könyvének digitalizálása; Google Announces Plan To Destroy All Information It Can't Index.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Dani, ugye Te is ismered az econlib.org-ot? Vagy honnan veszed, hogy a Ricardo, vagy a Smith nem elérhető magyarul? A fordítás minőségéről nem tudok, de a Közgáz egyetemi könyvtárban számos közgazdasági klasszikus mellett ezek is elérhetőek. A Ricardo-t én pl. egy antikváriumban 50 HUF-ért vettem meg.

Antal Dániel írta...

Ismereteim szerint a Nemzeteg gazdagságából soha nem jelent meg teljes fordítás, az antikváriumokban közkézen forgó klasszikusok kiadás tulajdonképpen egy szemelvény-gyűjtemény. Ricardo ügyében lehet, hogy tévedtem!