A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. május 23.

Soul Of A Century

A tegnap éjjeli koncerten sem csalódtam a Subtle Plague kollektívából kinőtt The Durgasban, és végre alkalmam nyílt megvenni a hányatatott sorsú A Soul Of A Century albumot. A lemezt a zenekar még A Drastic Measure néven vette fel, mielőtt egy pornóoldallal való összetéveszthetőség miatt az afrikai Durgasra változtatták a nevüket.

Az A Soul Of A Century egy világjáró indie-produkció kollektív eredménye. A kiadó hiányában éveken át dobozban maradt anyagon a régi A Subtle Plauge kollektíva állandó és vendégtagjai vendégszerepelnek. A zenekar több mint húszéves történetének legmonumentálisabb vállalkozása volt a szerénytelen című album. Az élő bemutatók életem nagy zenei élményei közé tartoztak a fantasztikus, monumentális elektronikus effektekkel és a klasszikus indie rock számokkal.

A Soul Of A Century talán az összes korábbi lemeznél több kiváló dalt tartalmaz. A kétezres évek elejének húzódala, a New York Limousine végső mixe számomra kicsit csalódást keltő, a másik, a Take Cover Now viszont egészen biztosan a lemez legemlékezetesebb száma. Az Illogical Storm adja vissza leginkább azt a hangzást, ami a nagymarosi hegyoldalban vagy a gárdonyi naplementében annyira lenyűgözött: a Drastic Measure ebben az időszakában leginkább nem a pinceklubbokban, hanem a természetben szólt jól. A Round And Round olyan mint egy romantikus Fountains of Wayne szám, mintha cukorral bevont mandula volna, a Phone Tag pedig Budapesten végződik.

A zenei anyag a thedurgas.com oldalon, bal oldalt az albumra klikkelve online meghallgatható, de nem tölthető le. A gyönyörű kiállítású papírfüzetes lemezt korlátozott példányszámban jelent meg, legközelebb június 8-án a Gödörben rendezendő koncerten lehet beszerezni, ha marad belőle az európai turné végére. Gyertek el.

Nincsenek megjegyzések: