A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. május 6.

A magyar muzulmánellenességgel szemben - Európában szabad gondolkodni

Azokban a balra húzó értelmiségi újságokban, ahol a buzizás, cigányozás, zsidózás nem megengedett, a gyűlölködésnek egy elég valószínűlten formája nyert teret idén: megjelent a magyar muzulmán-ellenesség. A Magyarországhoz személyes szálakkal kötődő vicces külsejű holland provokátor, Geert Wilders különös követőkre talált Seres László (ÉS) és Tillmann J.A. (Magyar Narancs) személyében. Az európai muzulmánokkal szembeni kirekesztő gondolataik azért különösen nemtelenek, mert az iszlám magyarországi követői eddig gondosan betartották a szekuláris magyar alkotmányt és hazafiasan részt vettek katonáink muzulmán bevetési területekre való felkészítésében. A muzulmánok azért kiváló célpontjai a hazai gyűlölködésnek, mert a pirézekhez hasonlóan nehezen azonosítható és kis számú kisebbséget alkotnak.

A magyar muzulmán-ellenesség persze álprobléma, de csak addig, amíg valaki meg nem gyalázza a muzulmánok tabuját, mondjuk a lerajzolhatatlan prófétát terroristaként ábrázoló gúnyrajzot tesz közzé nagy nyilvánosság elé úgy, hogy az iszlám máshol élő híveit is vérig sértse vele. Úgy gondolom, hogy erről le kéne beszélni a sajtószabadság fundamentalista híveit, és vitatkozni kell a muzulmán-provokálókkal. Erre teszek kísérletet az eheti Magyar Narancsban Európában szabad gondolkodni címen (utcán szerdán, boltokban csütörtökön, online jövő héten).

Adalék: Vallásháborúval indult az európai öldöklés; Saleh Tayseer: "Ilyen egyszerű az iszlám"; Iszlám, globalizáció, demokrácia.

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Bár én eléggé másképpen látom a kérdést, ezekre a vitákra - mert ezek valóban fontos dolgokról szólnak - szükség van. Kíváncsian várom az írásodat!

Mikes Ká írta...

Bodor Béla ÉS-beli cikke megmutatta, hogy a probléma más megközelítést kíván. (http://www.es.hu/pd/display.asp?channel=AGORA0816&article=2008-0420-2142-27WLEC)
Egy ekkora kultúrát meg kell érteni ahhoz, hogy adekvát módon tudjunk hozzá viszonyulni. Minden más túl felszínes és veszélyes, leegyszerűsítő megoldás.

Antal Dániel írta...

Hello Mikás K. - általában nem vagyok valami nagy véleménnyel az ÉS-ről, de ez a cikk kiváló, iderakom a linket, hogy könnyebb legyen olvasni. Pont azt a részét bontja ki az érvelésnek, amit én nem tettem meg, de azt hiszem, hogy száz százalékig ugyanezt gondolom. A megértés hatalma.

letterforce írta...

http://letterforce.blog.hirszerzo.hu/index.php?todo=entry
Itt vannak a megjegyzéseim,ill azok első része.

Antal Dániel írta...

Azt hiszem, letterforce mindent félre akar érteni, ezért mindent félre ért. Szerintem pont fordítva van :)

letterforce írta...

Mi a csudát akarok én féreérteni?Nem lehetne értelmesebben beszélni?

Antal Dániel írta...

Megpróbálhatnád :)

letterforce írta...

Te meg esetleg válaszolhatnál.Mit is akarok félreérteni?

Névtelen írta...

És mi a gondod a vallási és faji indíttatású gúnyolódásokkal? Erre egy egész iparág épült a Magyarság és a Kereszténység gúnyolása gyalázása teljesen elfogadott dolog Magyarországon vagyis az Euban. Akkor miért fáj ha a muszlimokat gúnyolják, vagy a zsidókat?

Antal Dániel írta...

Kedves névtelen - olvasd el a cikket!