A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2007. június 2.

Kit és mikor érdekel Magyarország?

A Google Trends szolgáltatással 2004-ig vissza lehet keresni, hogy hányan kerestek rá egyes kifejezésekre, illetve mennyi hírben szerepelt az adott szó. A Magyarország szót néztem meg négy nyelven, először persze angolul: Hungary.


Az angol keresi gyakoriságok öt esemény körül ugrottak meg. A - a magyar vizilabda-válogatott kiveri az amerikait a világbajnokságban B - a magyarországi bombafenyegetéseknek nincsen közül a brit miniszterelnökhöz C - Bush elnök Magyarországra látogat D - Terjed az erőszak a magyarországi tüntetéseken E - Magyarország a 1956-os felkelésre emlékezik F - Magyarország hozzányúl a stratégiai olajkészleteihez. És hol keresték ezt a szót legtöbben: nálunk, aztán Szerbia, Szlovákia, Nigéria, Horvátország, Románia, Szlovénia, Csehország, Írország, Bulgária. Ezt követően nézzük meg három másik nyelven a Magyarország iránti érdeklődést:Az első ábra Ungarn (német), a második Hongrie (francia), a harmadik Hongarije (holland). Próbálkoztam még pár szomszéd ország nyelvével illetve az orosszal, de egyelőre nem voltak értékelhetők az eredmények. Németül a legtöbben Ausztriában, Liechtensteinben, itthon, Németországban, Cipruson, Palesztinában, Svájcban, Dániában, Luxemburgban és Norvégiában kerestek ránk, franciául pedig Kamerunban, Franciaországban, Luxemburgban, nálunk, Algériában, Belgiumban, Elefántcsontparton, Tunéziában, Svájcban és Marokkóban. Hasznos tükör, érdekes tükör.

Link: Interest for V4 Central European countries

Nincsenek megjegyzések: