A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2007. május 12.

Bele lehet szólni a magyar fenntartható fejlődési stratégiába

Magyarország a 27 EU tag közül az egyetlen, amelynek nincsen stratégiára a környezetváltozásra, klímaváltozásra is tekintettel lévő fenntartható fejlődésre. Nem csoda, hogy nem éppen nálunk a legjobb az élet, de most mégis történt egy kis lépés: a Kormány elfogadta Magyarország fenntartható fejlődése stratégiájának munkaanyagát (rtf, pdf), amit május 31-ig lehet véleményezni. Ugyan a GfK felmérése szerint magyar lakosság háromnegyed még csak nem is találkozott ezzel a kifejezéssel, tényleg nagyon fontos dologról van szó. Itt lehet meghallgatni a munka szakmai vezetőjének, Faragó Tibornak a rádióinterjúját az InfoRádió oldalán. Lehet, hogy nagyon keveset ér ezzel foglalkozni, de úgy hiszem, ha senki nem próbál meg az ilyen súlyú közügyekbe beleszólni, akkor egy elsivatagosodó ország lezüllő társadalmában fogjuk tengetni a jövőnket.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kár, hogy erről a stratégiáról sokkal kevesebb szó esik, mint a jövő nemzedék érdekeit védő ombudsmanról. Sokaknak a zöld gondolat megint pipa azzal, ha van egy hivatalnok, aki értelmezhetetlen módon meg nem született jogalanyok nem létező jogait védi. Szóval a köztársasági mentére varrt újabb zöld pityke helyett inkább erről kéne vitázni.

Zoli (SSDB) írta...

Ha nem írod nálam a kommentedet, nem nézek rád és énse hallok róla... hmm, de érdekes ez. De mostlegalább megismertem ezt a kifejezést is és egy újabb negatív pontot szerzett nálam a kormány h eddig nm csinált e kérdésben semmit se.