A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2007. március 19.

Magyarország holnap, versenyképesség kerekasztal

A héten megalakulnak a Magyarország holnap közpolitikai fórum szakértői munkacsoportjai. A portfolio.hu azt emeli ki, hogy egyfajta állami Wikipédia fog keletkezni, a Hírszerző pedig minden tagban az ősfideszest keresi. Jómagam a gazdasági versenyképesség munkacsoportban fogok dolgozni, ami talán annak az elismerése is, amit az elmúlt évbekben a kollégáimmal a tragikusan versenyképtelennek indult vasút versenyképessé tételéért tettünk. Alakuló ülés csütörtökön, azt hiszem, nyitok egy versenyképesség cimkét is. (Örvendetes keddi hír: az ellenzéki vezetésű parlamenti bizottságok mégis delegálnak tagokat).

2 megjegyzés:

Mr. profit írta...

Nézegettem ezt a http://antaldaniel.blogspot.com/ oldalt és most azon agyalok, hogy
vajon egy weboldal, hogy lehet
érdes ;))))


Tőke, befektetés, részvény, profit, pénz

Névtelen írta...

Gratulálok!

Örömömben végig át is futottam a versenyképességről szóló szösszeneteket, és rájöttem, hogy ezek után te leszel, akinél majd azért fogok közdeni, hogy az állam ne támogassa egyoldalúan a Microsoft termékeket.

Hamecz a "javaslatokról", hogy "egyrészt az innovációnak két szakasza van. Van egy adaptív, amikor megtanulom azt, hogy hogyan kell a számítógépet használni, például az excelt, és van egy, amikor én találom ki az excelt."

Az én egyéni véleményem az, hogy mindenki inkább fog excelt kitalálni, ha egy nap mint nap olyan környezetet használ, ami játékra, próbálkozásra, kutatásra, tanulásra ösztönzi. A nyílt rendszerek -személyes tapasztalatom alapján - ilyenek, a zártak pedig még a fentiek lehetőségét sem adják meg.