A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2007. március 12.

Bojtár B. Endre Pulitzer-emlékdíjas

Véletlen egybeesés, hogy pár napja emlegettem fel Bojtár B. Endre egyik nagyszerű publicisztikáját, ami lent a kedvencek között is megtalálható, és ma kiderült, hogy övé az ez évi egyik magyar Pulitzer-emlékdíj a publicisztikáiért. A három díjazott mű regisztrálás után olvasható online a Magyar Narancs oldalán. Gratulálok!

Emlékjelvény - a Srebrenicát "védő" holland katonák kitüntetéséről. "Ha valakinek Srebrenica felelősei közül meg lehet bocsátani, úgy bizonyára a Dutchbat lenne az első. De ahhoz bocsánatot kell kérni. Folyton-folyvást. Nincs az a kitüntetés, az az apró emlékjelvény, ami ne az áldozatok semmibevételének, a felelősség elkenésének, az önfelmentésnek lenne a jelképe".

A tökéletes bűntény - Lamperth Mónika miniszter asszony elejtett megjegyzéséről az Uniós pénzek elosztása kapcsán. "A pályázati pénzek körül bábáskodók e virtuális tőke segítségével komplett alvállalkozói mikrokozmoszt építhetnek ki, amelyben az anyagi és helyi, kispolitikai természetű szívességek röppályája végképp ellenőrizhetetlenné válik. Abban a pillanatban, amikor ez lesz a forráselosztás leitmotívuma, az egészet már meg is ette a fene".

Ki kellett mennem - arról, hogy a parlamenti ellenzék nagyobbik pártja az üléstermen kívül dolgozik. "Fideszes parlamenti képviselő vagyok, állok a folyosón és dohányzom. Vagy dohányoznék. Mindig dohányoznék, ha a folyosón állok, mert nincs jobb dolgom és elég hülyén érzem magam. Mondjuk nem rossz így ácsorogni, dumcsizunk, röhigcsélünk, addig se kell bent lenni. Ácsorogni viszont kell, kell, hogy mutogassák a tévében, úgyhogy ez az ácsorgás maga a parlamenti munka".

Nincsenek megjegyzések: