A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2007. november 4.

Ismét ellopták a miniszterelnök bronzszobrát

Mit érdemel az, aki egy éven belül másodszor lopja el hazája hosszú idő óta első szabadon választott miniszterelnökének szobrát? És az ország, amelyik hagyja? Az előző eset óta kidolgoztak egy jogszabályt, ami szerint csak azonosított eladótól lehetne venni szinesfémet, amivel egyetértenek a rendőrök és a színesfémkereskedők is. (A közhiedelemmel ellentétben a fő ügyfeleik nem a tolvajok, hanem ipari nagy újrahasznosítók, és az orgazdaság egy nyűgös töredéke a piacnak). A parlamenti ellenzék is benyújtott egy törvénytervezetet. Azt hiszem, sokkal okosabbak volnánk, ha előkerülne az első tolvaj, és megtudnánk tőle, hogy miért lopta el, és miért tett le a tervéről, hogy beolvassza, értékesítse, vagy hazavigye? Talán kicsit többet megértenénk a diktatúrából a jogállamba vezető út kacskaringóiról.

Frissítés: Mentés közben ellopták a tűzoltóság szóvivőjének szolgálati autóját, Budapest, 2007. november 18. Ismét megtalálták Antall József szobrát, 2008. május 6.

3 megjegyzés:

gyurisc írta...

Egyetertek azzal amit irtal es vegtelenul szomoru dolognak tartom, hogy ilyen megeshet es megeshet ketszer!

Névtelen írta...

Jó, persze, lehet itt demagógkodni, hogy bezzeg az ántikvilágban nem lopták ki a bizberből a rézdrótot, de könyörgöm, ha a Kabaik nem boltolhatják el jól a rezet meg a kobalt (sic) akkor szinte biztos, hogy a nyírbátori téjeszcséj könyvelőjében sosem fedezzük fel a szunnyadó tehetséget! Hát mondd meg nekem, AD, neked egy pár kiló giccses réz fontosabb, mint egy igazi államférfi?!

Lopásról meg...
You wouldn't steel a handbag. You wouldn't steel a car. You wouldn't steel a baby.

Antal Dániel írta...

Nem értelek, névtelen, de biztos, hogy a válaszom nem.