A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. január 16.

A magyar-zsidó társadalmi szerződésről

Amikor a magyarországi zsidóság reprezentatív (önmagát reprezentatívnak tartó) szervezete, a Mazsihisz nem fogadta el a magyar nemzet egységét megtestesítő köztársasági elnök ebédmeghívását, valakinek szöget kellett volna üssön a fejébe, hogy itt valami nagy baj van. Rengetegféleképpen lehet ezt a problémát forgatni: aki nem fogad el egy ebédmeghívást, azt illendő-e másodszor meghívni? Mi van akkor, ha a köztársasági elnök nem fogadja el legközelebb a Mazsihisz meghívását?

És lám, a civil társadalom valahol csak működik, ugyanis a judapestnek eszébe jutott, hogy bizony ez így nincsen rendben! A judapest közösség nevében shadai elutasítota azt a tételt, hogy a Mazsihisz az egész magyar zsidóságot képviselné, és engesztelőleg fordult a köztársasági elnökhöz, hitet téve a párbeszéd és a pluralizmus szükségességéről, és a rossz szájizet adó ebédhez egy díszcsomagolású flódnit küldött desszernek. (A flódni-ügy sajtója). Shadai akciója tulajdonképpen 2007. legszebb civil akciója volt, amire ráadásul a Köztársasági Elnöki Hivatal is pozitívan reagált.

Az egészet csak bevezetőnek szántam shadai újabb akciójához, a magyar-zsidó társadalmi szerződésről szóló okfejtéshez, ami a Konzervatórium jobboldali közönségének dobott egy labdát. A vitát 407 komment után be kellett rekeszteni, illetve az egész ügy átkerült judapestre. Látszik, hogy van miről beszélni, és őszinte tiszteletem az alternatív zsidó portálnak, hogy nekiment ennek a vitának. Érdemes benézni.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kösz Dani!
A konzervatóriumos írás viszont nem jól van linkelve.

üdv,
'Shadai'

Antal Dániel írta...

A kommentek voltak linkelve, javítottam. Nektek jár egyébként köszönet.