A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2007. november 4.

Civilmédia

Íme egy újabb magyar kezdeményezés a civil újságírás felkarolására, a CivilMédia. Bár sokak számára a civil újságírás egyenlő a közérdeklődésre számot tartó blog írásával, ennek az oldalnak a létrehozói kifejezetten egy hírportálszerű működést akarnak támogatni, hírgyártó kváziblogolok segítségével. Hogy ez miért jó a civil újságírónak, azt mindenki eldöntheti maga is, és azt is, hogy az olvasónak jó-e? Nekem egyelőre kicsit érdektelen az oldal, mert főleg olyan dolgokról szól, amit a professzionális médiában kicsit hamarabb, számomra megbízhatóbb források alapján már megírtak. Az viszont, hogy az oldal létrehozóinak miért jó mindez, egyelőre nem tudjuk: az impresszumban nincsenek nevek, nem tudjuk, ki a kiadó, és miből finanszírozza mindezt. Nagy kár: a civil újságírás pont olyan mint a professzionális újságírás abból a szempontból, hogy a szerző és a kiadó hitelesíti a tartalmat.

Frissítés: A CivilMédia becsületére szolgál, hogy írtam a megadott e-mail címükre, és egy napon belül egy alapos, bár nem teljesen lényegre törő választ kaptam, amiből kiderül, hogy a CivilMédiát egy olyan alapítvány fogja kiadni, ami bejegyzés alatt áll. Ez persze nem válaszol arra, hogy akkor most kik adják ki, és az sem derült ki a levélből, hogy kik az alapítványtevők, de a közhiteles nyilvántartásokból előbb-utóbb ezt is biztosan meg fogjuk tudni.

Nincsenek megjegyzések: