A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2009. január 4.

Szerb integráció: minden háborús bűnöst el kell-e fogni?

Minden előjel ellenére lendüetesen nyitott a cseh EU-elnökség. Karel Schwarzenberg a német Cicero magazinnak adott interjújában azt veti fel, hogy vajon feltétlenül el kell-e fogni és ki kell-e adni a háborús bűnökkel vádolt Mladic tábornokot Szerbiának ahhoz, hogy továbbléphessen az európai integrációban?
Gondoljon bele, hány gyilkos úszta meg büntetés nélkül az Ön országában, az én országomban. Nem volna helyénvaló, ha megtiltanánk Szerbia integrációját egyetlen gyilkos miatt.
Úgy gondolom, hogy a cseh elnökség jó alkalom arra, hogy végre a Közép-Európának fontos ügyek a terítékre kerüljenek, és a régióban az egyik legfontosabb megoldásra váró probléma Szerbia jövője. Ez Magyarország számára még nyilván még a cseheknél is fontosabb. A Serbia Insajd szkeptikus, de szerintem ez a helyes politika. Egyébként állítólag szorul a hurok Mladic körül. Link: The Czech presidency: turning to the Centre

1 megjegyzés:

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.