A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2009. január 31.

Néhány érdekesség az európai blogoszférából

A négy szerkesztőtárssalA következő négy hónapban mintegy 80, az eu 27 országában induló, angol nyelvű euroblogot fogok segíteni és értékelni a Think About It verseny keretében. A kétnapos induló rendezvény sok szempontból nagyszerű volt - a résztvevők egy része olyan ember, akinek nagyon kiváló, nemzeti nyelvű blogja van, civilben érdekes figura, a másik részük nyitott, érdeklődő egyetemi hallgató; az előadók között pedig volt néhány igen nagy kaliberű figura. Néhány dolog, amire felfigyeltem a két nap alatt: a bloggingportal.eu egy nagy munkával összehozott aggregátor, ami sok országban szétszórva megjelenő, EU témájú blogokat próbálja összedrótozni (alkotója három-négy lelkes euroblogger). Az EUX.TV egy olyan magánszolgáltató, ami mp4-ben és a YouTubeon tesz közre EU-s tartalmakat, gyakran azokat, amelyeket az EU közpénzen, de értelmetlen módon tesz közzé. Többek között náluk található meg az Entropa dokumentációja (pdf), amit a csehek letöröltek a hivatalos oldalukról.
Mark Mandell (BBC) talking about blogging.
A legnagyszerűbb előadást egy bolgár író és blogger, Julian Popov tartotta, illetve az egyik előadó mutatott egy igazán vicces lengyel politikai videomixet. Itt az angol nyelvű, hosszabb beszámolóm első és második része, illetve AnTyx, Etan Smallman. és Stephen is jól érezték magukat. Frank Schnittger nagyszerűen összefoglalta az első nap sztárhozzáaszólóit és érdekes beszámolót írt.

Nincsenek megjegyzések: