A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. május 8.

Ausztrál fotógyűjtemény a Flickr oldalain

Az amerikai Library of Congress megosztott fotóarchívuma után egy nagy ausztrál közgyűjtemény, a Powerhouse Museum is megkezdte fotóarchívumának publikálását a népszerű fénykép-megosztó oldalon, ahol természetesen a képeket lehet kommentálni is. Egyelőre üvegnegatívok nagyításai kerültek fel. A legtöbb kép Ausztrália természeti szépségét mutatja be, én persze a Redfern vasútállomást választottam. A fényképekből jó minőségű egyedi nagyításokat is lehet rendelni.

3 megjegyzés:

myownblog írta...

csendben hozzátenném, hogy azért itthon is kezdődik valami... MOME Könyvtár: http://www.flickr.com/photos/mome_konyvtar/

bár még eléggé kezdetleges, de elindult :)

Antal Dániel írta...

Hát, hát, semmi szabad nem-kereskedelmi célú felhasználás, nulla információ a jogkezelésről... Ezek a fotók csak nézegetni valók, nem lehet velük semmit kezdeni. Szóval tényleg elég kezdetleges, de azért tényleg jó, hogy valaki feltöltötte.

Névtelen írta...

Nem is tudtam, hogy a Powerhouse Museum-nak is van ilyen típusú fotóarchivuma, szép képek. (A redfern-i vasútállomáshoz: ez a vasútállomás és környéke ma a "legveszélyesebb" helynek van titulálva Sydney-ben, én sem mertem este egyedül sétálgatni arra :-)

Maga a múzeum nagyon futurisztikus, tele robotokkal, interaktív kütyükkel (tényleg nem találok rá jobb szót, mint a kütyüt - lehet velük játszani...v. inkább ők játszanak velünk). Aztán van egy másik szekció, ahol kísérleteket mutatnak be, amelyekben részt is lehet venni.

Szerintem Téged a közlekedési tárlat lepne meg: nem csak egyszerűen kiállítanak egy jó régi gőzmozdonyt, hanem a környezetét is korhűen csinálták meg...hangeffektek meg ilyenek, kb mintha a vissza a jövőbe 3. részében lennél :)

Szóval nagyon szupi múzeum, az Operaház és Bondi beach után mindenképpen megnézendő :) Na jó, eleget nosztalgiáztam. üdv.