A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2009. szeptember 11.

"Megsárgul lassan a házatok falán minden ami választható"

Nincsen azzal semmi baj, hogy az idő múlásával az ember véleménye megváltozik dolgokról, így nem sok kivetnivalót találhatunk abban, hogy Lovasi András a Heti Válasz címlapján politizál. Sajnos Lovasi jobban otthon van az akkordok mint a demokratikus nyelvhasználat világában, dehát ez már akkor is kiderült, amikor tizennégy évvel Aczél elvtárs halála után aláírta azt a nyílt levelet, amelyet a magyar rockzene állami támogatását kérő társaival "nem is tudott kinek címezni" és végül a Magyar Narancsnak adott fel (és az meg leközölt). Az általam is nagyra tartott dalszerző most sajnos nem azt nyilatkozza, hogy "csalódtam az SZDSZ-ben és ezért nem fogom többet elénekelni a Jelvény nélkült a kampányrendezvényeiken", hanem azt, hogy "az SZDSZ-nek el kell tűnnie a politikából". Vajon hogyan fogadják be ezt a stílust a a Lánchíd Rádió kedves hallgatói és a Hír Tévé nézői?

2 megjegyzés:

Pista Csibe írta...

Dani,

nem látom be, miért jelentené ez a nyilatkozat azt, hogy Lovasi véleménye megvátozott, ha valamiről kijelenthetjük, hogy megváltozott, az az SzDSz. Emlékezni vélek továbbá egy szakkolégistára, aki tizenpár éve úgy vélte, hogy a Kisgazdapártnak el kell tűnnie. Persze nem került így címlapra. De ha a roppant sarkos "el kell tűnnie" fordulat az, ami a demokrácia-érzékedet sérti, hát had' emlékeztetlek téged és a digitális utókort, hogy akkor mondta ezt Lovasi, amikor megsavanyodott, bukott, ellenszenves és végtelenül korrupt politikusok maroknyi csoportja az SzDSz liberális alapszabályával visszaélve, a párt ellenében, a képviselet eszméjéből gúnyt űzve házal a Parlamentben a szavazataival.
Különös, hogy a te műszered ebben a helyzetben is a stílusra érzékeny. Rosszabb mint különös, hogy a poszt úgy is értelmezhető (úgy kell értelmezni?) hogy a hangsúly a Heti Válaszon, a Lámchídrádión és a HírTV-n van, afféle suttogó propagandás összekacsintásként, hogy lám, a hajdanán még nekünk daloló Lovasi is a fasisztákhoz dörgölőzik, nudge-nudge.

Antal Dániel írta...

Kedves Pista Csibe, bárki legyél is ezen nick mögött, a hangsúly tényleg ott van, ahol látod. Engem eddig sem, most sem érdekel az SzDSz, Lovasi András érdekel(t).