A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2009. szeptember 27.

A nyomozó: nézhető magyar film?

Sokan ajánlották nekem az elmúlt hónapokban "A nyomozót", mint a "nézhető magyar film" új díszpéldányát. Nos, ez a nézhető magyar futball-közvetítés és a hallgatható magyar popzenével rokon fogalom. A kidolgozatlan karaktereket a szokásos karakter-paródia, a poénok hiányát az öniróniának álcázott rossz tréfák fedik el. A "jól bevált", semmit fel nem vállaló k-európai groteszkbe hajló film ez is, amelynek talán egyetlen erénye, hogy van cselekménye, amelyhez többé-kevésbé ragaszkodik is. Szerintem ha a "kiváló magyar film" A megáll az idő, a "jó magyar film" A tanu, és a "nézhető magyar film" a Valami Amerika, akkor ez talán a tévébe jó. Bár két közpénz-alapból is támogatták, szerintem inkább arra jó példa, hogy miért nem érdemes egy halott ipart az államnak életben tartania.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Antal Dániel írta...

Egy trágár ÉS anonim megjegyzés törölve. Felesleges próbálkozni, ez magánterület. Egyébként minden értelmes kommentet szeretettel várok, erős kritikát főleg névvel.