A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2009. június 18.

Olaszliszka üzenete - Lincseléseink

Azt hiszem, hogy Kőszeg Ferenc cikke kötelező olvasmány kellene legyen.
Pedig a szörnyűségnél, ami történt, annál hogy Szögi Lajos tanárt a gyerekei szeme láttára halálra rugdosták, szörnyűbb az, hogy megtörténhetett. [...] A bekövetkezett tragédia pedig ahelyett, hogy kijózanodásra késztetne, újabb tragédiákkal fenyegető indulatokat vált ki. Az áldozat tragédiáját a vétkesek tragédiája tetézi. [...] A múlt év szeptemberében az egyik gyanúsított[at...] tizenkét fegyőr olyan súlyosan bántalmazta, hogy orrcsontja eltört, félig letépett bal fülét a kórházban varrták vissza, egyéb sérülései gyógyulási idejét az orvosok 29 napban határozták meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság május 29-i ítéletének leginkább szembeszökő furcsasága, hogy a nyolc vádlott közül hét egységesen a kiszabható, leghosszabb határozott időtartamú büntetést (15, illetve a fiatalkorúak esetében 10 év) kapta. [...] Összehasonlításul érdemes emlékezetünkbe idézni, hogy Simon Tibort, a Fradi népszerű labdarúgóját egy szórakozóhely kidobóemberei, köztük egy rendőr, rúgták-verték halálra. Az elkövetők emberölésért 12, 10 és 8 év fegyházbüntetést kaptak, [amit a] a megismételt eljárásban az elsőrendű vádlott halált okozó testi sértésért 4 év 6 hónap[ra és a többiek esetében jóval kevesebbre mérsékeltek...] A megyei bíróság tehát pontosan azt az ítéletet szabta ki a vádlottakra, amit az ügyész kért. Ezután azonban meglehetősen szokatlan dolog történt: az ügyészség fellebbezett az ellen az ítélet ellen, amelynek a kiszabását maga kérte [és további súlyosbítást kért...]

A magyar társadalom pedig hajlamos arra, hogy a veszélyt akkor se vegye észre, amikor már az ajtajában áll. Maguk az erdélyi románok sem akarják, hogy Erdély Romániához tartozzon, írta Ady (Ady!) Az oláh mumus című cikkében 1915-ben. A lappangó polgárháború a cigány kisebbség és a nem-cigány többség között a magyar társadalom újabb szétszakadásához vezethet. Ez Olaszliszka üzenete.
Hosszú cikk, de érdemes végigolvasni, benne van a magyar lincselések története, és a magyar igazságszolgáltatás elfogultságának számtalan példája.

Nincsenek megjegyzések: