A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2009. június 12.

A külföldről érkezett magyar EP szavazatok

Azok az emberek, akik külföldre mennek dolgozni vagy tanulni, de állampolgárságukat nem adják fel, általában azért, mert haza szeretnének később térni, minden ország életében fontos kapcsolatot jelentenek a külvilág felé, ezért érdekesnek gondolom az általuk hazaküldött szavazatokat:
Fidesz-KDNP 50,4%, Jobbik 15,4%, MSZP 11,9%, LMP-HP 9,8%, MDF 6,3%, SZDSZ 5,8%.
A Jobbik szavazati aránya szinte azonos az itthon élőkével, a Fideszé valamivel, az MSZP-é jelentősen alacsonyabb. A kis pártok arányaiban sokkal több szavazatot kaptak. Ennek biztosan van egy olyan vetülete, hogy a gazdagabb országokban élőknél a környezet védelme fontosabb érték, de talán más is. Ha valaki külöldről szavazatott, talán megírja, hogy miért tette. (A kommentmoderálás újra ki van kapcsolva a múlt tehi cigányozás után, szóval szabad a pálya).

3 megjegyzés:

Daniel Sparing írta...

Tényleg érdekes, hogy mindegyik párt bejutott volna a parlamentbe.

Én őszintén szólva hazajöttem szavazni, de "kívülről" tényleg érthetetlen, hol lapul Magyarországon a legalább 10%-ot megérdemlő zöld bázis, amit az SZDSZ sem ismert fel menekülőútként, talán nem is baj utólag.

Azért ez a szavazás szinte kizárólag a Jobbikról (vagy ellen) szólt. A parlamenti pártokból való kiábrándultság hatalmas, egyedül az LMP-nél "várat magára" a bizalomvesztés; ha ügyesek, talán még sokáig (bár pont a cigányság ügyében eddig nekik sem sikerült szalonképes álláspontra jutni).

Antal Dániel írta...

Hát igen, az LMP tényleg nem más cigány-ügyben mint a többi párt...

Névtelen írta...

"Hát igen, az LMP tényleg nem más cigány-ügyben mint a többi párt..."
ezt hogy tetszik érteni?
azért bátorkodom megkérdezni, mert részt vettem az LMP programjának kidolgozásában és ezt a részt éppen jól ismerem... egész más mint a többi párt

Zakariás János
torekves@yahoo.com