A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2009. április 19.

Történelmi emlékezet a boldogságról

A GfK Hungária Piackutató Intézet 2008. évi felmérésében arra a kérdésre válaszoltak a különböző korcsoportokba tartozó magyarországi laosok, hogy "Az elmúlt évtizedekre visszagondolva véleményük szerint Magyarországon az emberek mikor voltak a legboldogabbak?" Az adatok tanúsága szerint az életkor előrehaladtával szépülnek az emlékek az 1989 előtti évekről. Erre utal, hogy az 50 éves és idősebb korosztályban a válaszadók 80 százaléka a rendszerváltás előtti időket tekinti boldogabbnak. A 40-49 évesek csaknem háromnegyede, a rendszerváltást iskolásként és fiatal felnőttként átélők 55 százaléka ért ezzel egyet. A legfiatalabb korosztály (a 15-29 évesek) körében ez az arány már csak 24 százalék. Forrás: Népszabadság.

1 megjegyzés:

Daniel Sparing írta...

Tiszta "Ostalgie" itthon is, úgy tűnik. Bár könnyen lehet, hogy a szocializmus javára billenő válaszok leginkább csak a jelenlegi helyzet rosszabbodásából fakadnak, ti. "ennél még akkor is jobb volt".

Más: a grafikon egyben egy optikai csalódás is, az egymást felváltó barok miatt a vizszintes tengely emelkedőnek tűnik :)