A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2009. április 4.

Mit lehet tenni egy méltatlanná vált ombudsmannal?

Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, egyik közlekedési balesetből a másikba közjogiba keveredik. Az alkotmány őreként kihúzná az alkotmány alapján kinevezett kollégái alól a szőnyeget, a közérthetőség nevében kicsit csökkenti a hivatala által az éves jelentésben szerepő tényadatokat, elkezd teli szájjal cigányozni. (Végül is nem rejtette soha véka alá, hogy a cigány származású kisebbségi ombudsman posztját megszüntetné - ebben történetesen egyet is értünk, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy én előbb adnék a cigányoknak parlamenti képviseletet, hogy ne legyen szükségük biztosra, hanem a maguk hangján beszéljenek az ország házában).

Szabó Mátét a köztársasági elnök, szokásához híven, úgy neveztette ki a parlamenttel, mintha köztársasági elnöki biztos, és nem országgyűlési biztos volna. Senkivel nem konzultált a legjobb jelöltről, és addig szavaztatta a parlamentet, amíg valakit le nem nyomott a képviselők torkán. Úgy gondolom, hogy amennyiben Szabó Máté nem veszi a kalapját, itt az ideje, hogy az elnök úr tartson egy felszólító jellegű beszédet.

Nincsenek megjegyzések: