A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. október 18.

MÚOSZ: A Per

Azt hiszem, az év egyik legdadaistább története ez: Elítéli Tóta Árpádot a MÚOSZ etikai bizottsága. Részlet az ítéletből:
Megállapítjuk, hogy az írások esetében joggal merül fel az Újságíró Etikai Kódex és a Közös Etikai Alapelvek megsértésének alapos gyanúja. A felháborító írások szerzői nem tagjai a MÚOSZ-nak, ezért etikai vétségüket szankcionálni, nincs lehetőségünk. Elítélni, állást foglalni kultúrálatlanságukért, hangvételükért azonban van módunk, és mint a Magyar Köztársaság törvénytisztelő, az alkotmányos szabadságjogokhoz ragaszkodó polgárai, tiltakozunk a kifogásolt tartalom és stílus terjedése ellen, és érdeklődve várjuk, milyen hivatalos intézkedések születnek a demokráciánkat veszélyeztető gyakorlat terjedésének megakadályozása érdekében.

Véleményünket közzétesszük a honlapunkon, megküldjük az MTI-nek és mindazoknak a szerveknek és szervezeteknek, amelyekhez a nálunk is panaszt tevő magyar állampolgár előterjesztette aggodalmait.
Tóta W. Árpádot a MÚOSZ vezetőinek és szimpatizánsainak jelentős része nem tekinti újságírónak, és Tóta W. Árpád nem tagja ennek a szervezetnek. A nevezett szervezetnek azonban van egy etikai bizottsága, amely távollétében elítélte a nevezett szerzőt, nyilván egy olyan etikus eljárásban, amelyben voltak kirendelt vádlók, kirendelt ügyvédek, kirendelt bírók. Talán még tanuk is.

Szerintem az még nem dőlt el, hogy Tóta W-nek, mint nem tagnak, van-e joga fellebbezni az őt érintő döntéssel szemben. Ha valakit érdekel, az MÚOSZ-ba két ajánlóval lehet a belépést kérelmezni, a kérelem sorsáról pedig a Tagfelvételi Bizottság dönt. Tóta W. blogját pedig itt lehet olvasni.

Frissítés: Ha valakinek van kedve ezen a viccen többet nevetni, akkor ajánlom a polmavo bejegyzését a témában, ő alaposabban utánament az ügynek.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Figyelitek a központozási hibákat a közleményben? Az újságírók etikai bizottsága nem tud helyesen írni. Börleszk.