A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. augusztus 1.

A tíz leglátogatottabb bejegyzés 2008. nyaráig

A blogom indulása óta a Google-motor statisztikái szerint a 489 bejegyzésem valamelyikét körülbelül 43 ezer olvasó (ebben természetesen a visszatérő látogatók többször szerepelnek) összesen 60 ezerszer nyitotta meg. A kezdetek óta időről-időre megnézem, melyik a tíz leglátogatottabb bejegyzés, amit egy külön dobozba ki is helyeztem. Mivel ezek a bejegyzések folyamatosan ki vannak emelve, ezért a látogatottságuk a címlapról lekerültekkel szemben folyamatosan nő, vagyis a tizes toplistán ritka a változás.

Annak érdekében, hogy ne mindig ugyanaz a tíz cikk legyen kiemelten ajánlva, létrehoztam a népszerű és fontos dobozt is, ahol az időtállónak bizonyult bejegyzéseket az újabb, számomra fontos bejegyzésekkel keverem. Összességében a tizes listán néha van változás, különösen a zenei összefoglalók olyanok, amelyek lassan, de biztosan jönnek felfelé.
Úgy gondolom, hogy a legolvasottabb bejegyzések jól reprezentálják blogom olvasóinak érdeklődését. Egyrészt folyamatosan érdeklődést keltenek azok a rövid bejegyzések, amelyek egy-egy fontos vagy meglepő statisztikai adatot próbálnak meg értelmezni (egypillanat sorozat, statisztika bejegyzések - az öregedő társadalom versenyképessége is lényegében egy ilyen, de az egy bonyolultabb téma).

Egy külön csoportot jelentenek az alapjogi témájú bejegyzések, úgy gondolom, hogy ezek polemikus jellegük, vagy a blogoszféra résztvevőinek erősebb érzelmi kötődésének köszönhetően népszerűek (közlekedési táblák - feminizmus, listázás - vallásszabadság, kegyeletsértés - emberi méltóság). A listázós bejegyzés eredményeit nagyban köszönheti annak a ténynek, hogy Tóta W. Árpád szcientológus-ellenes kirohanásának kommentjeit valaki szinte minden munkanapon végigklikkeli, és így a bejegyzés látogatottsága stabilan nő.

Van két, jól elkülöníthető tematikus blokk, amelyeknek megvannak a maga olvasói: egyrészt az indie szubkultúra zeneajánlói, amelyek folyamatosan sok olvasót vonzanak, és így külön ajánlás nélkül, lassan kerülnek be a legolvasottabb tízbe, illetve a gazdasági témájú, hivatásomhoz kötődő bejegyzések.

Vélhetően egyelőre állandó csalódást okozok egy szűk és jól behatárolható csoportnak: mióta Barzin gyönyörű postagalambos klippjét kitettem, a postagalambok folyamatosan az egyik leggyakoribb keresőszó, ami alapján olvasók tévednek hozzám - jelenleg a nevem után a második leggyakrabban keresett kifejezés! Mivel az elmúlt két évben mind a vidéki életforma, mind az élővilág, mind a postagalambok utáni érdeklődés nőttőn-nő bennem, vélhetően előbb-utóbb ebben a témában is lesznek bejegyzések. Ahogy a klasszikus közgazdász, Say mondaná, minden kereslet megtalálja a maga kínálatát. Mivel a postagalamboknak egyelőre még magyar Wikipédia szócikkük sincs, előbb-utóbb igyekszem pótolni a hiányt, addig is szakszövetség oldalát tudom ebben a témában ajánlani. (CC kép: Mary Witzig)


Idén március 15-én került ki ez a térkép a jobboldai menüsáv aljára, ami a látogatók lábnyomait őrzi meg. Ezért szeretem az internetet: ez a blog is összehozza azokat a magyarokat, akik a világ legkülönfélébb részein élnek szétszórva.

Nincsenek megjegyzések: