A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. augusztus 21.

Dugódíj-portál ajánló

Elkészült Erhardt Szilárd példás civil kezdeményezése, a Dugódíj portál. A Dugódíj-barométer célja egy olyan adatbázis elkészítése, amely alapján a közvélemény dugódíjjal kapcsolatos elképzeléseit lehetne tesztelni. A háttérinfók között szinte minden megtalálható, ami nemzetközi tapasztalatként számításba vehető. A főoldalon más európai városok dugódíjjal kapcsolatos terveiről és tapasztalatairól lehet olvasni.

Képzelj el egy várost! Egy olyat, amelyben sokan élnek, pezseg az élet, de jó a levegő, tiszták az utcák és kiszámítható a közlekedés. Mi egy ilyen Budapestről álmodtunk. Mi egy ilyen Budapestért dolgozunk.
Hiszünk benne, hogy a dugódíj bevezetése más nagyvárosokhoz hasonlóan Budapesten is javítaná a közlekedési viszonyokat. A közlekedés gyorsabbá és kiszámíthatóbbá válhatna, csökkenhetne az üzemanyagszámla és a környezetszennyezés. Ennek az azonban az a feltétele, hogy a dugódíjból származó bevételeket a főváros a tömegközlekedés és az infrastruktúra fejlesztésére fordítsa.
Link: a korai verzió beharangozója.

Nincsenek megjegyzések: