A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. február 26.

Szégyen

A Flamand Rádiózenekar Bartók- és Ligeti-koncertjét Belgiumban egy roma család képével reklámozták. Nem csak a Belgiumi Magyarok Szövetsége kérte ezt ki magának. Nagykövetünk az ügyet diplomáciai síkra terelte, és magyarázatot kért (szerencsére kapott is!) a flamand kormánytól. Nagykövetünk azt sem értette, hogy mi köze van Bartóknak és Ligetinek a cigányokhoz és a cigányzenéhez.


Az Index.hu a brüsszeli Magyar Kulturális Intézet vezetőjétől már nem kevesebbet idéz, mint hogy „a minket irritáló fénykép… valami Európán kívüliséget, elmaradottat, reménytelenül nem modernet sugall. Olyasmit, amivel nem akarunk azonosulni a külföld felé”. És ez még mindig semmi. Petőcz György írása a mai napig megtalálható a Magyar Kulturális Intézet honlapján a sokat mondó Malőr címen. „Hát így állunk ma Európában, az identitásokért és imázsokért folytatott kulturális küzdelem frontjain” - zárulnak az igazgató szavai. Nekem még egy mondat hiányzik.

5 megjegyzés:

Yolar írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
graupa írta...

Azt hihetelen lenne, hogy 20 evvel a rendszervaltas utan egy magyar nagykövetnek el kellett volna magyarazni Belgiumban, hogy mi az hogy müveszi szabadsag. En egyebkent nem hiszem, hogy ez tenyleg megtörtent, azaz a nagykövet tenyleg a flamand kormanyhoz fordult volna (miert is a flamand kormanyhoz, ha a plakatok Brüsszelben voltak lathatoak). Szerintem a nagykövet ezt csak allitani kenyszerült, nehogy lustasaggal vadoljak Magyarorsazgon. Egyebkent nem tudtam, hogy a magyarok menekülni szeretnenek attol, hogy "a deli nap fenyeben hevereszni" kell egy apolt parkban. Mi ebben a rossz ? Nem az a cel a magyar kormany polgarosodasi programnak ?

Peter Köhler
Drezda

Yokora írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Marisar írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Malashicage írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.