A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. február 25.

Koszovói ping-pong diplomácia

A ping-pong diplomácia az 1970-es években vált kifejezéssé, amikor a Kínai Népköztársaságot el nem ismerő Egyesült Államok csapata asztaliteniszt játszott a népi kínaiakkal, majd ezen sportdiplomáciai esemény elvezetett Nixon elnök történelmi látogatásáig. Van némi ironikus humor Koszovó egyébként nem túl rózsás helyzetében. A függetlenségét bő egy hete kinyilvánító egykori jugoszláv tartománynak Oroszország és Kína vétója miatt egyelőre nincsen esélye az ENSZ-tagságra, a sportdiplomáciában megkezdődött a közeledés: a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség elfogadta a koszovói válogatott jelentkezését a világbajnoki selejtezőre. És hol játszott először a koszovói válogatott? Dél-Kínában. Bár a dolgok jelen állása szerint a koszovói versenyzők nem indulhatnak a pekingi olimpián, de a a ping-pong diplomácia következő lépése (éppen az 1992-es ENSZ-embargó alatti ex-jugoszláv olimpiai küldöttség precedense alapján), hogy nem koszovói, hanem olimpiai zászló alatt mégis ott lehet néhányuk a játékokon. Kép: Etherhill.

Hasonló: A New Yorki Filharmonikusok koncertje Észak-Koreában
Frissítések: Talán mégis lesz koszovói csapat az olimpián?; Óriási sikert arattak a New Yorki Filharmonikusok Észak-Koreában.

Nincsenek megjegyzések: