A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. február 22.

Álújságírók újra

Amikor a vasút körül feszült a helyzet, sokféle fegyvert fordítanak ellenem is azok, akik új helyzetet akarnak teremteni. 2005-ben egy korrupt álújságíró indított cikksorozatot ellenem a Figyelőben és a Napi Ászban (!), ami aztán lecsengett, sőt, a Figyelő főszerkesztője később személyese kért tőlem bocsánatot. 2008. elején ismét elég nagy médiafigyelem közepette végzem a munkámat, és egy hasonló álújságírói cikk jelent meg rólam a Heti Válaszban. A vélhetően vasutas anonim szerző féligazságokra épülő cikkének legbosszantóbb része, hogy a köztisztviselői pártsemlegességemet próbálja sejtetésekkel megkérdőjelezni. Ezen kívül egy viszonylag szórakoztató konspirációs elmélet főszereplőjének állít be. A cikk és a főszerkesztővel folytatott levelezésem itt található meg. A Heti Válasz olvasói még az olvasói levelemnek is csak az átszerkesztett változatát olvashatták, de állítólag nemsoká egy interjú formájában meghallgathatják a valóságot is. (Aki ismer, és olvasta a cikket, tudja, hogy még az életrajzi adatok sem stimmelnek - aki onnnan akar megismerni, az inkább térjen vissza erre a blogra...) Kép: MÁV archívum, Heti Válasz.

6 megjegyzés:

K.D. írta...

Jó kis kép :)
Ez egy tipikusan béna, rosszindulatú cikk, de igazából nem derül ki belőle, hogy mi a baj veled. Szerintem az olvasók sem értik. Erre következtetek abból, hogy nem szól hozzá senki a honlapjukon. A HV összeállítás azt jelenti, hogy kollektív bölcsesség?

VIII. Nagyapo írta...

Na hallod, ha ilyen támadásokkal megúszod, szerintem adj hálát az égnek :-)

Ebben a cikkben a kb. legnagyobb negatívum Rád vonatkozólag, hogy SZDSZ-es vagy. Pont.

Antal Dániel írta...

VIII. Nagyapó, azt hiszem, rámutattál a lényegre. Pártsemlegességre esküdtem fel, és pártsemlegesen vezetem azt a közhivatalt, amelyet rámbíztak. Az ilyen kézzelfoghatatlan rágalmazásnak az a lényege, hogy nincsenek benne olyan objektív tények, amelyet egy sajtóperben cáfolhatók volnának. A cikk másik ocsmány "állítása", hogy az általam vezetett hivatal és a versenyhivatal vezetői nem a jogszabályokban rögzített célok, hanem személyes ambícióik rögzítette célok alapján ellenőriznek vállalatokat. A főszerkesztő azt ígérte, hogy saját szavaimmal, egy interjúban mondhatom majd el mindezt a Heti Válasz olvasóinak. Alig várom.

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Névtelen írta...

ng: ja, sokkal rosszabb cikkre szamitottam a postod alapjan.

Azert mennyire tipikus ez a mondat a teljesen eltorzult hazai gondolkodasrol a koztisztviseloi statuszrol: "Sokan úgy vélik, hogy több, és látványosabb sikert ért volna el, ha politikai kapcsolatait használva először a háttérben próbálja elérni céljait."

Nagyon sok viznek kell itt meg lefolynia a Dunanak...

Antal Dániel írta...

De ezek nem apróságok. Sejtetik, hogy egy köztisztviselő egy párthoz közel áll (nincs cáfolható tényállítás) - használhatná a politikai kapcsolatai a jogi eszközei helyett (pártállami beidegződés) - ehelyett az állítólagos személyi céljait rendeli alá a pártérdeknek és a jogszabályoknak (brrr...) Ez az egész cikk koreográfiája, amely teljes mértékben egyébként egy hatósági eljárásban érintett fél álláspontját tükrözi. Ha nagyon durván kilógna a lóláb, vagy cáfolható tényállítások volnának (a cikkben nincs is szinte tényállítás), akkor el lehetne menni mellette, vagy perelni lehetne. Így csak csendben mossa alá a jogállamiság hitelét.