A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2006. december 31.

Ami még nagyszerű volt 2006-ban

Na, lassan végére érek az évértékelésnek, tavaly, tavalyelőtt volt az év filmje is, ez most egyértelműen Tom Barmané az Any Way the Wind Blows című filmjével, amit Budapesten a flamand filmfesztiválon mutattak be. Tavaly Tom Barman a dEUS-szal volt az év visszatérője a zenei életbe, ez a film a zenei karrier újrakezdése előtt készült. A soundtrack önmagában nagyszerű, a Summers Here nyitószám zseniális.

Az év legjobb kiállítása az International Center of Photographyban a Snap Judgements volt. Fantasztikus képek, amelyek egészen megváltoztaták szegényes, elavult és közhelyes Afrika-képemet.

A kortárs afrikai fényképészek kiállítása lenyomta a várva-várt második Fotó- és Videó Triennálét is, bár az is nagyszerű volt, de az Ecotopia témával nekem talán túlzottan politikus.

Az év legkiválóbb alkotása pedig számomra a Jump volt T. Kelly Masontól és Diana Thatertől , amit a Whitney Biennálén láttam, és azt hiszem, ez az alkotás szeretette meg velem a videó műfaját, amit eddig mindig eléggé idegenkedve néztem. A neostrukturalista film annyira lenyűgözött, hogy külön ezért egyszer újra befizettem az egész kiállításra.

Nincsenek megjegyzések: