A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2008. december 22.

Vasutassztrájk korlátok nélkül

A komment.hu képeMegjelent a második cikkem a komment.hu oldalán.Az origó új oldalának az a céjla, hogy megpróbáljon a magyar blogoszférán kialakult stílusnál emelkedettebb és konstruktívabb vitateret teremteni. Hogy ez mennyire lesz sikeres, ma még nem tudható, de örülnék, ha kipróbálnátok az új felületet (t-online, freemail azonosítóval, vagy bármilyen létező e-mail címmel regisztrálva lehet hozzászólni).
A magyar sztrájktörvény szerint "annál a munkáltatónál, amely a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet végez - így különösen a közforgalmú tömegközlekedés [...és más közművek ...] terén [...] -, csak úgy gyakorolható a sztrájk, hogy az a még elégséges szolgáltatás teljesítését ne gátolja". Az "elégséges mértékről" a munkaadónak és a munkavállalóknak, például a MÁV Zrt. menedzsmentjének és a VDSzSz vezetőinek kellene megegyeznie - még a sztrájk előtt.
Akit nem érdekel a vasutassztrájk, talál már egy pár írást ott, nekem a legjobban Hammer Ferenc cikke tetszik arról, hogy miért nem működik Magyarországon a körforgalom intézménye.

Nincsenek megjegyzések: