A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2009. november 21.

Tiszta forrásokból - Woven Hand-Muzsikás a Millenárison

Taking back the lead from MuzsikásCsodálatos és tökéletesen kivitelezett produkcióban lehetett része ma este a Millenáris közönségének. Az amerikai alt country egyik vezető zenekara, a Woven Hand és a magyar népzene vezető zenekara, a Muzsikás adott lehengerlő közös koncertet.
Ahogy a rock and roll mögött végig ott marad a country, úgy húzodott végig az alt rock/indie/punk mögött végig az alt country, amelynek egyik legnagyobb zenekara a David Eugene Edwards vezette 16 Horsepower volt. A spirituális nézeteltérés után feloszlott zenekar folytatása a Woven Hand, amely az amerikai népi vallásosságot és népzenét vitte be a világ nagy zenei fesztiváljaira és alternatív klubjaiba. A 16HP/Woven Hand ugyanúgy tiszta forrásokból táplálkozik mint a Muzsikás. Az amerikai dél népi vallásossága és az amerikai vidék népzenéje azoknak az európai bevándorlók hagyományait őrzi, akiknek az Óvilág nem volt elég jó és istenes hely. Mióta a 16 HP feldolgozta a Csütörtökön virradóra című népdalt (Outlaw), adott volt a két zenekar egymásra találásának a lehetősége.
A közönség először idén a Szigeten láthatta fellépni a Woven Handed a Muzsikással, ma pedig egy teljes, valódi, közös koncertet adtak a Millenáris Teátrumában. A két zenekar tökéletesen illeszkedett egymáshoz, tökéletesen kötötték át a Woven Hand, a Muzsikás és a közös számokat. A Millienáris is kitett magáért: a diszkréten szép színpadon megoldották a világ legzajosabb alt country zenekarának és a Muzsikás népi hangszereinek a tökéletes közös hangosítását.
A két zenekar amerikai-magyar koprodukciója a világ bármely színpadán megállta volna a helyét. Vannak abszolút értékek, vannak abszolút értékeink.

Nincsenek megjegyzések: