A gazdaság energia vasút versenyképesség témájú posztok először az antaldaniel.blog.hu hivatalosabb blogon jelennek meg, minden egyéb csak itt. Van facebook és twitter oldal is.

2009. május 16.

Az antikorrupciós törvénytervezetekről

A komment.hu oldalán jelent meg a Mire jó egy Közérdekvédelmi Hivatal címen az előző kormány utolsó ülésén állítólag elfogadott antikorrupciós csomagról szóló véleményem. A cikk központi témája a három törvényjavaslatból álló csomaghoz hasonlóan a "Közérdekvédelmi Hivatal".
A kormány által felállítani tervezett Közérdekvédelmi Hivatal - függetlenül a közérdeket védő rendőrségtől, az ügyészségektől, az Állami Számvevőszéktől, a Közbeszerzések Döntőbizottságától, a Gazdasági Versenyhivataltól, az Egészségbiztosítási Felügyelettől, a még megmaradt árszabályozó hatóságoktól, a Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól, az önkormányzatok és állami vállalatok belső ellenőreitől - vizsgál, szankcionál, ellenőriz. Eljárása azonban nem szolgál arra, hogy a korrumpált folyamatot az érintett közhivatalban, vállalatnál vagy intézménynél kijavítsák, illetve a megfelelő szankciókat az erre feljogosított szervek kiszabják: hogy a bíróság érvénytelenítsen egy csalárd szerződést; az árszabályozó hatóságok húzzák ki az indokolatlan árdrágító elemeket a villany-, gáz-, postai vagy vasúti számláról; hogy a Döntőbizottság újra lefolytathassa a közbeszerzéseket.

A komment.hu oldalán lehet véleményezni az írást, ami ezúttal rövid ideig volt címlapon, és egyébként sem ragadtatott el sok embert a hozzászólásra.

Nincsenek megjegyzések: